„Шарената въртележка“ – тридневен празник за децата на Разград

Община Разград подготвя тридневен празник за децата по повод Първи юни – Денят на детето.

Празничният детски фестивал „Шарената въртележка“ се организира съвместно с ЦПЛР Център за работа с деца, започва на 31 май, продължава навръх детския празник Първи юни, а третата част ще се проведе на 4 юни, инициативата при нея е на Зоокът Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета.

YouTube

В първия фестивален ден възможност за изява ще имат малките художници. От 17,30 ч. на 31 май, вторник, пред ХГ “Проф. Илия Петров“ започна рисунката на стативи на тема „Пъстър, шарен детски  свят“. Участниците в проявата ще трябва да се запишат предварително до 12,00 ч. на 30 май в ЦПЛР-ЦРД и на тел. 0889358192. Както и миналата година, и през тази рисунките ще станат част от постоянната изложба между Панчоолу моста и кръговото кръстовище в центъра на Разград.

В 18,30 ч. отново пред Художествената галерия е традиционното връчване на Годишните награди на ЦРД.

На 1 юни децата на Разград ще могат да се повозят на символа на празника – шарената въртележка. Тя заедно с надуваем батут ще бъде монтирана пред Общинския културен център. Двете съоръжения ще се ползват срещу символично заплащане от 1 лев. Фирмата, която осигурява атракционите, ще предостави част от събраните средства за подпомагане на лечението на 17-годишния Мартин Христов, така на практика ще бъде реализиран принципът „Деца помагат на деца“.

Между 11,00 и 14,00 ч. пред Общинския културен център ще има презентации на предучилищното образование в Разград, а между 15,00 и 18,00 ч. – работилнички на ЦРД, СУ “Христо Ботев“, ОУ “Васил Левски“, ОУ“Н. Икономов“, ОУ “Н.Й.Вапцаров“, ОУ “Отец Паисий“, ОУ “Ив.С.Тургенев“ и училище „Европа“.

В 18,00 ч. започват уроците по народни танци, озаглавени „На хорце с „Хорце“. Ще ги водят ръководителите на ДТШ “Хорце“ към ЦРД Жулиета Иванова и Румен Иванов.

Празничният ден завършва шарено – с „Цветна фурия“ в 18,30 ч. Инициативата на СНЦ “Фабрика детските мечти“ имаше две свои издания преди пандемията и събра интереса на малките жители на града. Тази година не е в парка, а пред ОКЦ. Всеки желаещ срещу подписана декларация ще получи по едно цветно прахче, всички ще бъдат разпръснати едновременно във въздуха. Освен „Фабрика Детските мечти“ организатор на това фестивално събитие е образователно-увеселителният център „Палавата панда“.

„Фабрика детските мечти“ ще забавлява малчуганите и в третия фестивален ден – 4 юни, събота. Той е озаглавен „Забавен ден с моя домашен любимец“ и се организира от Община Разград, Зоокът Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. Ще започне с конкурс „Моят домашен любимец“, който ще се проведе в района на Ронда в Градския парк. Записването за него ще е между 9,00 и 10,30 ч. на 4 юни. Само при записване с домашен любимец куче ще е необходимо представяне на паспорт за регистрация. Възможно е и предварително записване на тел. 084 618 251. Конкурсът започва в 11,00 ч., а награждаването ще е в 13,00 ч. След нещо ще има и киноложка изложба, демонстрации на полицейски кучета. Там ще бъде подредена и изложбата от първия фотоконкурс на тема „Моят лаещ любимец“.

В 13,30 ч. поздрав към участниците в „Забавен ден с моя домашен любимец“ ще оправят музикални таланти от ЦРД.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе