РУ – Разград бе на гости на училището в село Езерче с кампанията „Движи се безопасно”

ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в село Езерче стана място за действие в третия етап от проекта на Районно управление – Разград „Движи се безопасно”. Инициативата на полицейските служители премина под надслов „Моето детство – да играем и да се движим безопасно” и бе посветена на Международния ден на детето – 1 юни. Инспекторите Детска педагогическа стая Надя Обрешкова и Тезджан Бошнакова, заедно с учители и униформени, проведоха ролеви игри със състезателен характер „Пътните знаци” и „Светофар”. В последвалото велосъстезание се включиха възпитаниците на учебното заведение от 5 до 7 клас. Проектната идея включваше и представяне на детски рисунки на тема „Да играем безопасно”.

YouTube

Призьорите сред колоездачите получиха своите награди от началника на Районно управление – Разград главен инспектор Станимир Станев. Целта на инициативата бе да се повиши осведомеността на учениците за тяхната лична и пътна безопасност, за да се предотвратят предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия с деца през лятната ваканция.

Кампанията на РУ-Разград се осъществи на три етапа. Първата част включваше беседи с деца и тийнейджъри, които получиха специално разработени флайери със съвети за пътна безопасност. Във втория етап на най-малките участници в 11-тата колоездачна обиколка по обекти, финансирани със средства от европейските фондове, бяха раздадени светлоотразителни жилетки с логото „Движи се безопасно”. В третия етап от кампанията акцентът падна върху управлението на електрически тротинетки и велосипеди, които са актуална проблематика сред подрастващите през летните месеци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе