533 нарушения по пътищата на област Разград за седмица

533 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 23 до 29 май 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 499 фиша и 75 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са 8 шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на шофьора, в други четири от тях – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на специализираната полицейска операция, която се проведе от 21 до 31 май, са проверени над 1700 превозни средства. Установените случаи на шофиране след употреба на алкохол са 12. Най-високата засечена на дрегер стойност е 2,76 промила. 44-ма водачи са глобени за неизползване на обезопасителни колани, а други 50 – за неспазване на пътните знаци и маркировка.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе