Стотици малчугани от Кубрат празнуваха 1 юни

И тази година Община Кубрат превърна красивият празник 1-ви юни в незабравим и приказен ден за малчуганите от града и населените места в общината.
Международният ден на детето беше отбелязан подобаващо от всички деца на детските градини в общината и филиалите към тях.

Цветното събитие беше открито в градския парк „Омол“ в Кубрат от ръководството на Общината, начело с кмета Алкин Неби, който се срещна с малчуганите и ги поздрави лично за техния празник. На красивото тържество присъстваха също директори на градини, детски учители, родители, близки и приятели на децата.

YouTube

В обръщението си към най-голямото богатство на общината г-н Неби заяви, че днешния ден е посветен изцяло на децата и, че те имат пълната свобода да празнуват този ден, както искат, пък било то и дори да пропуснат следобедната си дрямка в любимата градина. Очевидно обаче децата се бяха поизморили от щурите забави, тъй като след обедното си хранене вече сладко спяха в меките си креватчета.

Ето какво казва още кметът Алкин Неби в специален поздравителен адрес до всички деца:

„Скъпи деца! Този ден е най-веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на най-скъпото и свидно за нас – нашите Деца. От сърце Ви желая да не губите детското си очарование, своята искреност и нека винаги да има слънце в живота Ви! Бъдете здрави, винаги усмихнати, мечтайте и вървете смело напред! Изживейте своето детство безгрижно, с много мечти, смях и приятели!“, казва в обръщението си кметът на Община Кубрат Алкин Неби.

За доброто настроение на най-свидните същества се погрижиха техните любими герои от аниматорната група „Веселяците“, които отново спечелиха сърцата и усмивките им. Децата се снимаха пред цветната арка с балони, танцуваха, скачаха в кръгове и заедно с любимите си герои пътуваха на пътешествие с влакчета.

За всичките близо около 400 деца от детските градини и бази Общината осигури подаръчета и лакомства, а събитието завърши с бурни овации и отдих в прохладата на градския парк в лудогорския град.

Детският празник води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през далечната 1925 година. Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година. През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата, а през 1950 г. 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

Честит празник, мили деца!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе