Голмайсторът на Лудогорец U15 Филип Гигов: За всеки млад футболист е чест да бъде в Лудогорец

Нападателят Филип Гигов стана голмайстор на елитната група U15 с 28 гола и бе обявен за най-добър нападател за сезон 2021/2022. В четвъртък неговият тим узакони шампионската титла в елитната група до 15 години, часове след като Лудогорец U17 също спечели златото в своята елитна група. Талантът в ДЮА на Лудогорец даде кратко интервю за клубния сайт.

– Къде направи първите си стъпки във футбола?
– В Перник. Дядо ми ме запали. Бях на 3 години, когато ме заведоха на мач. Играя футбол от 5-годишна възраст и съм много доволен, че съм част от школата на Лудогорец, която е най-добрата в България.

YouTube

– Как попадна в ДЮА на Лудогорец?
– Бях в частна футболна школа, когато ме забелязаха скаути на клуба. Впоследствие бях поканен в Разград и вече три години съм част от академията, която е номер 1 във всяко отношение. Работи се професионално, както е в големите европейски клубове. Показват го резултатите. За всеки млад футболист е чест да бъде в школата на Лудогорец.

– Как се вкарват 28 гола за един сезон?
– Не е лесно, но имам късмет, че играя с много добри футболисти, които ми помагат. В елитната група се играе тактически футбол с индивидуално надлъгване. Искам да отбележа, че повечето отбори в групата са много добре подготвени и във физическо, и в тактическо отношение.

– Каква е мечтата ти? 
– Искам да играя в първия отбор на Лудогорец. Вярвам, че един ден ще имам тази възможност. Всичко зависи от мен.

– Имаш ли любим футболист?
– В Лудогорец е Кирил Десподов. Иначе Кристиано Роналдо.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе