Голмайсторът на Лудогорец U17 Петър Кирев: Академията на Лудогорец е перфектното място за развитие

Шампионът с Лудогорец U17 Петър Кирев стана голмайстор на тима в елитната група, след като отбеляза 20 гола през сезона. Неговите попадения се оказха решаващи в битката за титлата, която „орлите“ спечелиха в конкуренцията на Левски, ЦСКА и Ботев (Пд). Сезонът бе повече от успешен за родения в Разлог талант от ДЮА на единадесеткратните шампиони. Той бе част от националния отбор на България U17 на европейското първенство в Израел. Там Кирев игра титулар срещу Нидерландия и Полша, а срещу Франция влезе като резерва. През новия сезон 16-годишният нападател започва подготовка с Лудогорец II.

– Как се запали по футбола? 
– От малък мечтая да стана футболист. Тази игра винаги ме е привличала.

YouTube

– Как попадна в школата на Лудогорец?
– Откриха ме скаути на Лудогорец, когато бях в школата на Пирин. Футболната академия на Лудогорец е перфектно място за развитие на всеки млад футболист. Работим с най-добрите треньори и специалисти в България. Условията са страхотни.

– Трудна ли бе борбата за титлата в елитната група до 17 години? 
– Бе много трудна. Виждате, че станахме шампиони в последния кръг. До края битката бе много здрава. Аз съм щастлив, че в крайна сметка ние успяхме да спечелим златните медали. Сбъднахме голяма наша мечта.  

– Кой бе най-сериозният ви конкурент? 
– Борихме се с ЦСКА, Левски и Ботев (Пд). И трите отбора до последно бяха в играта.

– В коя част от сезона бе най-тежко?
– В края на сезона. Имаше напрежение, защото разликата в точките бе малка.

 Трудно ли се става голмайстор на елитната група?
– Да, много трудно. Но нямаше как да стана голмайстор, без помощта на съотборниците ми. Тук е моментът да им благодаря. На тях и на треньора ми Емил Георгиев.

– За какво мечтаеш?
– Мечтая един ден да играя в Барселона, който е любимият ми отбор в чужбина. Но преди това трябва да стигна до първия отбор на Лудогорец.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе