Кметът на Лозница награди местни художници в знак на благодарност

Кметът на община Лозница Севгин Шукри награди художника Осман Исмаил, чиито картини  в продължение на месец радваха служители и гости на общинската администрация в града. Изложбата беше организирана по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост по идея на д-р Айше Реджеб – директор на дейност  „Образование и Култура“ в община Лозница. Награда получи и Фатме Салимова – кмет на с. Крояч, която предостави свои любителски картини за изложбата по метода рисувай по номер. Местните творци получиха благодарствени писма, грамоти и предметни награди.

YouTube

„За първи път посрещнахме 24 май с изложба, която се възприе много добре от всички наши служители и съграждани посетили администрацията ни и се радвам, че доставихме творческа наслада на любителите на изкуството“, сподели Айше Реджеб и обеща по-често да правят такива изненади.

На изложбата се любува и почитателката на арт-изкуството  Надие Карагьозова, която в изминалите дни модерира няколко образователни събития в града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе