С отлична реколта от ечемик откриха новия сезон в Кубратско

Днес стартира приемането на новата реколта за 2022 година от ечемик в Кубратско. Първите, малко над 30 тона от най-ранната земеделска продукция ечемик, беше предоставена в модерната зърнобаза „Агрикс България“ ООД с база в град Кубрат, която днес отбеляза и четири години от създаването си в лудогорския град. Инвеститорът – фирма „АГРИКС“ е една от водещите търговски фирми с дейност от зърнени и маслодайни култури у нас.

Събитието бе уважено от Кмета на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет в лудогорския град Хюсеин Юмеров и служители на зърнобазата. Домакините, начело с търговския представител на фирмата в района, Снежина Стоянова спазиха старата традиция и посрещнаха гостите с майсторска пита, сол и мед. От своя страна гостите пожелаха на домакините повече клиенти, добри добиви за земеделците и разбира се спорна работа. Кметът Неби разгледа базата и похвали служителите за отличните условия и резултати. Скъп гост на мероприятието по откриването на новия сезон бе и бившия управител на област Разград Иван Борисов.

YouTube

Първият клиент на фирмата за сезона бе земеделския производител от село Звънарци Реджеб Скендер. Той похвали служителите и базата с отличните условия и обслужване, които предоставят, както сам подчерта клиентът, експедитивност и коректност и то на изключително ниво. Между другото той отчете и отличен добив.

„Предприятието в Кубрат разполага с отлични условия, модерна лаборатория, съвременен склад с голям капацитет, разположен на удобно място за транспортиране и съхранение на земеделската продукция“, сподели опитният лаборант към предприятието Бейнур Мехмедов, който е и иноватор при създаването на нови автоматични и дистанционни термосонди за отчитане и контрол на температурите при съхранението на зърнените култури. Усъвършенстваните уреди от иноватора Мехмедов се отличават с мобилност и автономност, а създадените от него уреди /„Младост-1“ и „Младост-2“/ могат да измерват температурите на складовата продукция от всяка една точка на планетата посредством мобилни устройства.

„Базата ни в Кубрат, освен че може да се похвали с добра инфраструктура, може да се похвали и с добра лаборатория, видеоконтрол и наблюдение, съвременни машини, като апаратура и сонда за проби, както и със страхотен челен товарач (фадрома)“, допълни Снежина Стоянова.

„Фадромата ни е уникална за региона, защото такава единствено има в Кубрат. Нито в Разград, нито в Исперих имат такава машина. Имаме я единствено в Кубрат, а такива машини в страна се броят на пръсти“, похвали се водачът и оператор на огромното возило Пламен Петров от с. Нова Черна, Тутраканско, който с усмивка разказа за ценната придобивка на Кубрат.

Търговският представител Снежина Стоянова подчерта, че условията за съхранение на земеделската продукция са повече от отлични. Тя поздрави колегите си и призова клиентите да направят правилния избор с „Агрикс“ – Кубрат.

Фирмата предлага семена, торове и препарати на фермери в цялата страна. „Агрикс България“ търгува основно с пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица. Основната част от стоката се изкупува директно от фермери, което е предимство и позволява да се предлагат конкурентни цени. Фирмата следи отблизо зърнените пазари и прави анализи, което ѝ позволява да отговоря успешно на динамичното движение на пазара.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе