Автомобили за скрап – 5-те най-често бракувани коли

Не е тайна защо в България пазарът на използваните автомобили е толкова голям – малко българи могат да си позволят да закупят чисто нов автомобил.

Поради ниските доходи на средното семейство, много от нас трябва да изберат по-старт автомобил, което означава, голямо текучество на автомобили за скрап.

YouTube

Днес ще разгледаме 5-те най-често продавани и бракувани автомобили за скрап, като за тази цел сме се консултирали с експертите от KolaZaSkrap.bg

1. Volkswagen Golf 1

Volkswagen Golf 1 е един от най-продаваните автомобили в света, не само в България. Това е понеже той има невероятно стабилна база, полза и дълготрайност.

За съжаление, както всичко друго произведено от метал, и този автомобил има доста голямо текучество. Поради огромния брой произведени автомобили от началото на производство, до края, статистически това са най-бракуваните автомобили.

2. BMW E36

Като един от най-обичаните автомобили със задно предаване, BMW E36 е вторият най-често бракуван автомобил. Причината за това не е заради лошата му конструкция, а понеже е сред един от най-блъсканите автомобили на българските пътища.

Това може да се дължи на много фактори, както неговата мощност, така и заради невероятната му пъргавост, която предразполага агресивно каране.

3. Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta е третият най-бракуван автомобил поради няколко причини – макар и да не е сред най-караните в света, или най-произвежданите.

Истината, е че това е от по-рядко срещаните производства на Volkswagen, което означава, че е доста рядко да се намерят евтини части.

Тъй като по-старите модели от Jetta серията реално вече губят своята пазарна стойност, търсенето за тях намалява, заедно с предложенията на стари части.

4. Opel Corsa

Opel са сериозно успешна компания за коли, като сред най-продаваните им модели са Corsa колите. Най-малките вариации са двуврати, малки Корси, които някога са били отличен избор, но в днешно време са прекалено малокалибрени и ненадеждни.

Ако някога сте се заглеждали, има голяма вероятност да сте виждали стара Корса пред блока, или същата да бъде качвана на ремарке или рапатрак.

5. Volkswagen Passat 2-ро поколение

Volkswagen Passat 2 са много известни в България – има над 200 000 броя в циркулация в този момент. Те са комбита, което означава, увеличен капацитет на транспорт, затова много често се използват като транспортни коли.

Тъй като са остарели модели, рядко се използват като личен автомобил, а ако се използват като такъв, то това са малко бройки хора.

Тези коли се предават за скрап понеже каросерията им е подвластна на ръжда, все пак са произведени през 90-те години, когато стандартът за метали са били различни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе