Перфектни нокти у дома в няколко лесни стъпки с комплект за маникюр

В наши дни вече възможно да имаме красив и изящен маникюр и педикюр извън салона за красота. У дома имаме възможност да постигнем това с помощта на комплект за маникюр. В няколко лесни стъпки ще имате перфектни нокти, на които ще се радвате седмици наред.

Преди да започнете, първо се уверете, че ноктите ви са почистени от останал гел лак или обикновен лак. След това с пила за нокти оформете нокътната плочка в желаната форма и дължина. Следва нанасяне на база, основен цвят гел лак и топ лак. Следвайки тези няколко стъпки успехът ви е гарантиран.

YouTube

Гел лакът успешно успя да замени класическите лакове за нокти, благодарение на издръжливостта на покритието, който той осигурява. Хубавото е в достъпността на продуктите и в това, че можем да постигнем чудесен резултат и в домашни условия, особено ако нямате възможност да посетите салон за красота.

По правило трайността на покритието трае между 2-4 седмици, в зависимост от това колко бързо растат вашите нокти, както и това как точно експлоатирате ръцете си – подложени ли са на допълнително стоене във вода, понасят ли често удари или надрасквания.

Ако следвате няколкото основни правила при направата на ноктите си в домашни условия с комплект за маникюр, както и последващата грижа за тях, напълно възможно е да им се наслаждавате в продължение на няколко седмици.

 

С малко практика с времето ще овладеете изкуството на маникюр с гел лак у дома. В стартовите комплекти, които се предлагат на пазара, включващи всичко необходимо без проблем ще създадете перфектния маникюр сами.

Подготовка на ноктите и кожичките

В началото подберете подходящата форма за вашите нокти. Независимо дали ще се спрете на кръгла или класическа квадратна форма, бадемовидна или тип балерина, важно е тя да подхожда на пръстите на ръцете ви, разбира се да отговаря на големината и формата на нокътната ви плочка.

Обърнете внимание на това, че за да бъде дълготраен маникюра с гел лак е важно ноктите да не се потапят във вода непосредствено преди обработка, тъй като омекват и стават по-малко податливи на оформяне, както и това, че се намалява възможността за добра спойка между естествения нокът и лаковото покритие. 

В подготовката и оформянето на нокътната плочка може да използвате обикновена или електрическа пила. Важно от естетична гледна точка е да се почистят и кожичките около ноктите.

Нанасяне на обезмаслител за нокти

Следващият важен етап от подготовката на ноктите преди да бъдат нанесени няколко последователни слоя гел лак поставянето и съответно  отстраняването на обезмаслителя и премахване на естествения липиден слой от ноктите.

Нанасяне на база и гел лак

В този етап са включени няколко важни последователни етапа в нанасянето на цветното покритие.

Основа/база за гел лак

За да подготвите правилно ноктите за нанасянето на гел лак е необходимо да се постави основа за гел лак, каквато има във всеки комплект за маникюр. Тя трябва да бъде нанесена  на тънък слой, като нейната цел е да изравни нокътната плочка и да се получи красив блясък. Ролята на основата или базата за гел лак е да създаде специален слой между гел лака и нокътя. Базата има и защитна функция в това да предотврати проникването на оцветяващите пигменти, които се съдържат в лаковото покритие в кератиновия слой на нокътя.

След като сте нанесли базата, ноктите се поставят в UV/ LED лампата според инструкциите на съотвения уред. Втвърденият слой има лепкава повърхност, която се отстранява с помощта на специална течност, каквато има във всеки комплект за маникюр с гел лак.

Цветен гел лак

След като е поставена основа е време да подберем цветния лак и да го нанесем върху ноктите. Класическата техника включва две или три последователни нанасяния. Съществуват обаче и такива лакове, които са с изключително добра покривност и понякога и само един слой е достатъчен за получаване на желания цвят.

След всеки нанесен слой лак ноктите се поставят в UV / LED лампа за да се изпече и да се гарантира здравината на нанесените слоеве.

Топ лак

Топ лакът е част от последния етап. Той има за цел да придаде здравина на цветния слой срещу възможни механични надрасквания, както и да даде блясък на вече готовия маникюр. След неговото нанасяне в един или два слоя, ноктите също се поставят в UV/LED лампа, като след изпичане с помощта на специален препарат се премахва повърхностния лепкав слой.

В края на цялата процедура идва време да нанесете крем/олио за кожички, който ще ги омекоти и ще придаде още по-завършен вид на ноктите ви. С това вие сте готови и може да се насладите на маникюр, направен от вас в домашни условия.

С комплектите за маникюр, които Nailsbg предлага, създаването на перфектния маникюр у дома е гарантиран. В тях е включено всичко необходимо както за начинаещи, така и за по-напреднали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе