Съвети от Руал Травел при избор на екскурзия до Гърция

Гърция става все по-предпочитана дестинация за почивка от много българи. Което е и причина все повече агенции да организират различни видове екскурзии до нея. Освен със самолет можете да пътувате и с удобен автобус, тъй като е достатъчно близо. Добре е да разгледате всички оферти, защото те наистина са разнообразни и е важно да подберете най-подходящата за вас. 

Какво да имаме предвид при избора на екскурзия до Гърция

Организирайки следващата си почивка в Гърция, може да избирате между евтини двудневни екскурзии до Гърция с автобус или пък да се отдадете на луксозно преживяване за по-дълго на някой от прекрасните острови, част от територията на страната. От туроператор Руал Травел дават някой полезни съвети при избор на почивка:

YouTube

  1. Климат – съобразете дали искате почивка, или сте се спрели на екскурзия. Ако предпочитате да пиете ледени коктейли из красивите плажове на страната, то лятото е най-подходящият сезон за вашия отдих. Ако пък сте любители на приключенията и разходките, то е най-добре да отидете през пролетта или есента, когато времето също е приятно. Така ще избегнете големите жеги, които не са особено подходящи за дълги разходки.
  2. Круизи – това определено е опция, от която трябва да се възползвате по време на вашата екскурзия, независимо от сезона, който сте избрали да отидете там. Страната разполага с 1400 острова, от които само 300 са населени. Представете си колко девствени места ще имате възможност да видите при разходка с круиз. Със сигурност е емоция, която не трябва да се пропуска.
  3. Документи – тук не се изискват кой знае какви документи. Можете да пътувате само с лична карта, което определено улеснява максимално плана ви за приятна екскурзия.
  4. Валута – Гърция е в еврозоната, което ще рече, че тук се оперира в евро. За препоръчване е да обмените достатъчно пари преди тръгване, но едва ли ще имате проблем с обмяна в местните чейндж бюра. На повечето места се приемат и банкови карти.
  5. Възможност за безплатно посещение на музеи – в първата неделя на всеки месец допускането до музеите е безплатно. Това условие не важи единствено през натоварените летни месеци, а именно юли, август и септември. Въпреки това, ако сте археолог, архитект или художник, можете също да се възползвате от безплатен прием.

Защо да изберем Гърция за нашата почивка

В тази страна ще срещнете изключително интересни археологически обекти, както и красива природа. Определено една такава почивка ще ви обогати не само душевно. Преди вашето тръгване можете спокойно да разгледате онлайн интересните обекти, на които трябва да се обърне внимание. Така няма да пропуснете нищо важно и ще имате план за действие още с пристигането!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе