Три медала за кубратския клуб на хората с увреждания

На 23 и 24 юли, на откритата сцена в квартал „Църквата” в град Перник, се проведе 15-я Юбилеен Републикански фестивал на хората с увреждания.

Сред над 1500 -те участници във фестивала се включи и клубът на хората с увреждания от град Кубрат с председател г-жа Нина Костадинова. За отличното си представяне на фолклорния състав и в кулинарното, и приложно изкуство, клубът от лудогорския град бе награден с цели три златни медала.

YouTube

„Участието ни във фестивала се оказа възможно, благодарение на Общинската администрация в Кубрат в лицето на кмета г-н Алкин Неби“, заявиха победителите. Благодарности към кубратския градоначалник бяха отправени от ръководството на клуба в Кубрат, както и от председателят на Регионалната организация на СИБ в Разград и Русе г-н Радослав Няголов.

От своя страна кметът Неби благодари на г-н Няголов за постигнатия успех, подчертавайки, че тези награди ще заемат достойно място в алеята на славата на Кубрат, а хората с увреждания заслужават искрени признания, разбиране и подкрепа.

Изявите на сцената в Софийско бяха съпътствани от национално изложение под мотото „Победа на духа и сръчността“. На него бяха показани много и разнообразни изделия и сувенири, изработени от хората с увреждания.

ТРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА КУБРАТСКИЯ КЛУБ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ На 23 и 24 юли, на откритата сцена в квартал „Църквата” в…

Posted by Община Кубрат on Wednesday, July 27, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе