Откриха строителните площадки за ремонт и реставрация на църквите в Кубрат и Завет

Областният управител на Разград д-р Деян Димитров бе официален гост на откриването на строителните площадки за ремонт и реставрация на църквите „Св.Св. Кирил и Методий“ в Кубрат и „Света Параскева“ в Завет. Той пожела спорна и качествена работа на строителите. Д-р Димитров изрази увереност, че храмовете ще възстановят пълния си блясък и ще продължат да бъдат крепител на вярата и духовността.

YouTube

Водосвет за успех на начинанието отслужиха отец Станимир Велчев /представител на Русенската Света митрополия/, архиерейският наместник в Разград отец Георги и местните свещеници отец Светослав и отец Георги.  На церемониите присъстваха и представители на фирмата изпълнител.

Двете православни църкви ще бъдат ремонтирани със средства по Програма за развитие на селските райони. Финансовият ресурс за всяка от тях е в размер около 500 000 лв. Предвидено е по проекта да бъде подменени покривната конструкция и дограмата. Фасадите на сградите ще бъдат обновени, а пространството около тях – облагородено.

Очаква се през есента да стартират ремонтите и на още три православни храма в област Разград. Това са църквите в Исперих, Езерче и Лозница. Финансирането също е осигурено по Програма за развитие на селските райони. Общата стойност на петте проекта е над 2 милиона лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе