Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево

Снимка: Мехмед Азиз

С откриването на изключително добре устроен и модерен кът за отдих за малки и големи кубратското село Мъдрево откри селищният си събор, който жители и гости отбелязват през месец август.
Лентичката на новата придобивка прерязаха кметът на Община Кубрат Алкин Неби, кметът на селото домакин Салим Мустафа, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, както и почетните гости от турската община Субашъ, обл. Ялова – Туран Джанбай – кмет на Община Субашъ, общинските съветници към местния парламент в югоизточната ни съседка – Зеки Гюрсу, Неджметин Онак и други.

Още в началото приветствие към гостите отправи кметът на Мъдрево Салим Мустафа, който изказа сърдечни благодарности към всички участници и инициатори този кът за игра и отмора да стане реалност. Благодарности бяха отправени към Община Кубрат в лицето на кмета Неби, към местните жители и спонсори на селото, които с безвъзмезден труд и общи усилия дали своята лепта този кът да бъде изграден. Сърдечни благодарности бяха отправени и към местния бизнесмен и общественик Али Кьосев, който не веднъж е показвал голямото си сърце, благородство и щедрост.
Събитието беше уважено също от общинските съветници от Кубрат и Мъдрево Мариета Борисова и Ибрям Ялама, както от местни общественици, много деца с техните родители и близки, жители и гости на Мъдрево.

YouTube

След като гостите бяха посрещнати по стар обичай с хляб и сол те разгледаха новите съоръжения и придобивки. Обновеното пространство разполага с пейки за отдих, пързалки и люлки за децата, паркови чешмички, спортни уреди, беседки, като една от тях дори е снабдена с барбекю. Пространството е добре оформено и е озеленено с туя Смарагд и кълбовидни акации.

Малко след откриването на красивия кът за малчуганите и гостите на селото беше организирана и детска забава с много развлекателни игри, награди, осигурени от кметството и Общината, приятни изненади и незабравим купон с участие на познати приятели от малкия екран и разбира се с приказните герои от аниматорна къща „Веселяците”.

Празникът на селото продължи през целия ден, като кулминацията му настъпи вечерта след футболния двубой между тимовете на Мъдрево и Острово с победа за домакините.

Освен почетните гости от побратимената община Субашъ тук бяха също Областният председател на Движението за права и свободи – Разград Мехмед Салим, кметът на Община Лозница Севгин Шукри, зам.-кметът на Община Кубрат Мирослав Йорданов, представители на социални институции и други. По традиция поздравителни обръщения бяха отправени от кмета домакин Салим Мустафа, от Общинския кмет Алкин Неби, както и от почетните гости на празника.

В знак на приятелство и добросъседски отношения представителите на двете побратимени общини размениха почетни плакети и подаръци. Пъстра заря сложи финалните щрихи на празника, който бе съпътстван през цялата вечер от талантливи изпълнения на местни и гостуващи самодейци.

Концертната програма беше открита от фолклорна и танцова група „Мъдревчанки” към НЧ„Нов живот-1948” в село Мъдрево. Солови изпълнения изпълниха звездата на Мъдрево – поп изпълнителката Рюгзан Бейханова, кметът на селото Салим Мустафа и други. На сцената пред читалището се представиха самодейните състави от НЧ„Искра 1928” в Цар Самуил и танцов клуб „Хармония”. Страхотна изява направиха самодейците от „Танци на етносите и народите” при НЧ„Христо Ботев 1931” от село Веселина, както и самодейната фолклорна група „Букет” от село Прелез.

В края на събитито обичаната поп-фолк изпълнителка Айшенур събра малки и големи на кръшни хора и танци. Изпълнителката представи любими фолклорни и популярни парчета, а в края на събитието получи разкошен букет цветя от кмета Мустафа. Празникът на селото продължи до късно през нощта.

С НЯКОЛКО СЪБИТИЯ И БОГАТА ПРОГРАМА МЪДРЕВО ОТПРАЗНУВА ПРАЗНИКА СИС откриването на изключително добре устроен и…

Posted by Община Кубрат on Sunday, August 7, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе