Как да изберем комфортни работни комплекти за професията си?

Всяка една дейност изисква от служителя да бъде снабден с правилния екип. Облеклото трябва да е съобразено с различните климатичните условия, спецификата на труд и телосложението на човека. Качествените работни комплекти имат предназначение да защитават, да придават идентичност или да привличат вниманието при лоша видимост. Подобни предпазни артикули могат да се изработят в мъжки или дамски вариант. Добре е да бъдат направени от издръжливи материи, които в същото време са и удобни.

Характеристика на работните комплекти

Основната цел на това облекло е да осигури безопасност и комфорт на всеки човек, зает в определена професия. В зависимост от характерните климатични особености, дрехите могат да бъдат зимни или летни. Задължително трябва да съответстват на условията на труд за съответното служебно място. Правилно е да се съобразим и с индивидуалните физически особености на хората. Щом работодателят избира нови защитни работни комплекти, е важно да търси качество и здравина. 

YouTube

От какви платове се произвеждат

Облеклата е важно да бъдат изработени от качествени платове. Те трябва да запазят качествата си въпреки редовното почистване и пране, на които ще бъдат подложени. Най-често срещаните платове са:

  • памук – осигурява комфорт, не спарва и предлага нужната устойчивост. Има способност да задържа топлината в зимните месеци и да носи прохлада през лятото. Не съдържа примеси и химикали, което го прави хипоалергичен;
  • полиестер – той не позволява намачкване. Грижата за подобни артикули е изключително лесна. Цветовете остават все така ярки, както в началото;
  • комбинация между памук и полиестер – дрехите изработени в тази комбинация са качествени и на достъпна цена. Те предлагат най-доброто от двете материи.

Онлайн магазин Stenso.net напомня винаги да обръщаме внимание на изработката на работните комплекти.

Каква е разликата между различните модели

Екипите мога да бъдат най-разнообразни в зависимост от дейността, в която ще се използват. За работа на открито е добре да имаме панталон, ватирано яке или комбинация с полугащеризон. Ако се трудим в предприятие, занимаващо се с производство, е хубаво работният комплект да предлага комфорт и удобство през деня. В този случай е добре да сме снабдени с престилка, панталон и туника. Климатичните условия и нуждата от безопасност, оказват сериозно влияние върху вида и модела на дрехите. 

За кои професии са подходящи

Специални работни комплекти са необходими в професиите, свързани с боравене с опасни материали. Има и много други области на приложение като строителство, ресторантьорство, полиция, армия, пожарна безопасност, готвачи, различните производства, медицинска грижа и др. Всички служители трябва да са защитени и да се чувстват добре през деня.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе