Нова акция за скорост на пътя, за миналата седмица засякоха 670 пътни нарушения

670 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 1 до 7 август 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 239 фиша и 93 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение през седмицата са санкционирани един велосипедист и един пешеходец.

Установени са девет шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При седем от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 14 моторни превозни средства – в шест от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други пет – употребата на алкохол и в три – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

5884 достигна броят на проверените превозни средства при специализираната полицейска операция по безопасност на движението, разпоредена първоначално от 7 до 24 юли и удължена до 8 август. Установени са 31 водача, употребили алкохол, при 16 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. 14 шофьора са хванати зад волана след употреба на наркотични вещества. Издадени са 40 предупредителни протокола, а за неправилно паркиране са глобени 188 водача. 17 от проверените шофьори са били неправоспособни. Засечените нарушения на скоростните режими са 3266. В хода на полицейската операция са връчени 124 електронни фиша.

От 8 август стартира операция „Скорост“ по линия на ROADPOL. Засилените проверки ще продължат до 14 август. В първия ден от акцията са установени 373 нарушения на скоростните режими в населени места. 265 от тях са констатирани с т.нар. „триноги“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе