Разградчанин в пожарникарски екип спасил символа на Лондон

Български пожарникар, който пи чай с принц Уилям, спаси един от символите на Лондон – моста Тауър Бридж, в сърцето на английската столица. Николай Пенчев и колегите му гасили пламнали мотори на съоръжението преди няколко дни. Припомняме, че той е родом от Разград.

„Бяха се запалили големите хидравлични мотори, с които мостът се вдига и спуска при преминаване на лодки и кораби. Моторното отделение е на две нива под земята и хората няма как да видят и да знаят, че нещо се е случило. Разбрали са само, че мостът е бил затворен“, разказа пред „Телеграф“ Пенчев.

YouTube

Николай Пенчев се прочу със смелостта си миналата година, когато спаси семейство от огромна горяща сграда в Лондон. Тогава лично принц Уилям отиде при него и колегите му на чай, за да изрази благодарността си. В интервюто си тогава пред „Телеграф“ Ники сподели, че не е очаквал такава чест.

„След като бяхме представени от комисаря всеки поименно, принц Уилям започна да ни разпитва кой откъде е, какво е направил в ситуацията. Беше си „написал домашното“ и знаеше откъде си, кой си. Задаваше ни конкретни въпроси. Попита ме за пожарната в България и защо съм поискал да се преместя точно в Лондон. Видя, че се занимавам активно със спорт – културизъм. За да разчупи още повече обстановката, се пошегува, че той самият не се и съмнява, че съм носил на ръце спасените от последния етаж“, разказа пред „Телеграф“ пожарникарят.

Източник: Вестник „Телеграф“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе