Архитектурата на град Лозница – разказ и разходка

На 4-ти септември открийте скритите цветове на град Лозница с фондация “Ново архитектурно наследство”.

Като продължение на темата “ТОТАЛПРОЕКТ. Непознатата архитектурна модерност”, фондация “Ново архитектурно наследство” (НАН) гостува на гр. Лозница по случай празника на града и 100-годишнината от рождението на архитект Стойко Дончев – проектант на най-значимите обществени сгради в града.

YouTube

На 04.09.2022, неделя, архитектите Зекие Емин и Георги Мърхов от НАН ще представят пред лозничани и гости на града непознатите досега архитектурни достойнства на Лозница с презентация във фоайето на читалището и архитектурна разходка из част от сградите, проектирани от арх. Стойко Дончев.

Лозница бе един от шестте обекта в изложбата “ТОТАЛПРОЕКТ. Непознатата архитектурна модерност”, която представи пред широка публика тихите шедьоври на българската следвоенна модерност.
Ако искате да се запознаете отблизо с ценната архитектура на модернистичния град Лозница, скритите цветове и вдъхновенията зад творчеството на арх. Дончев, заповядайте на презентация във фоайето на читалището от 16:00 часа, последвана от вълнуваща разходка из града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе