10-те най-големи производители на тежко оборудване в света

1. Caterpillar (САЩ)

С внушителен пазарен дял от 16,4% през 2017 г., американската компания Caterpillar, която е твърдо установена на върха, продължава да управлява сектора. С продажби на стойност 26 637 млн. щатски долара тя се справя добре, както на вътрешния, така и на международния пазар.

Комбинацията от иновации и непрекъснато усъвършенстване на Caterpillar, заедно със завидната им репутация, гарантират, че те продължават да бъдат ключов играч в производството на тежко оборудване. Те предлагат широка гама от продукти, които са подходящи за широк спектър от приложения. Всичко това с перфектното следпродажбено обслужване, предлагано от компанията включващо резервни части за Caterpillar, сервиз и гаранция, консултации и какво ли още не гарантира, че бранда ще запази своите лидерски позиции и през следващите години. Неотдавнашното подобряване на икономиката на САЩ също може да допринесе за продължаващия успех на Caterpillar.

YouTube

2. Komatsu (Япония)

Komatsu – основен производител на тежки машини в Япония, запазва второто си място за поредна година. Komatsu е динамичен, напредничав производител, добре познат с всичко – от автономни системи за превоз на товари (AHS) до интелигентно управление на машините и редица други високотехнологични иновации.

Освен в производството на тежко оборудване, Komatsu се отличава и в производството на метални преси, металорежещи машини, оборудване за рециклиране, оборудване за контрол на температурата, машини за тунелиране и други свързани продукти. С продажби на тежко оборудване на стойност 19 244 млн. щатски долара през 2017 г., Komatsu запазва позицията си на пазарен лидер с 11,9% от пазара. Компанията непрекъснато работи за създаването на машини, които са подходящи за работа през 21-ви век.

3. Hitachi Construction Machinery (Япония)

Пазарният дял на Hitachi за тежко оборудване през 2017 г. е 5,1%, с продажби от 8 301 млн. щатски долара. Тежкото оборудване е само един от многото пазари, които Hitachi обслужва – компанията е изключително разнообразна.

Машините на Hitachi се фокусират върху продажбите в Азия и Африка, където търсенето е сравнително високо, и се отличават с различни екологични характеристики, които водят до щадяща околната среда работа. Hitachi предоставя най-доброто решение за широка аудитория в отрасли като селско стопанство, машиностроене, енергетика и строителство, благодарение на иновации като багери, захранвани с батерии, и хидравлични системи, които са изключително енергийно ефективни.

4. Volvo Construction Equipment (Швеция)

Volvo винаги се е ползвала с отлична репутация благодарение на инженерното майсторство и сигурността на своите автомобили, а това важи и за тежкото им оборудване. Строителната техника на Volvo се счита от мнозина за надежден вариант, тъй като е дълготрайна и включва най-съвременни технологии като автономни превозни средства, съчленени товарачи с пълно окачване и дизелово-електрически хибриди. Именно поради тази причина редица строителни компании се доверяват на Волво при транспортирането на битумна хидроизолация с посипка до строителните площадки.

Volvo, която е особено харесвана в Европа и Скандинавия, държи 4,8% пазарен дял с продажби от 7 810 млн. щатски долара. Volvo, компания, която поставя иновациите и устойчивото развитие на преден план в своята мисия, се изкачи с едно място в класацията – от пето на четвърто място, разменяйки местата си с германския Liebherr.

5. Liebherr (Германия)

С пазарен дял от 4,6 %, продажбите на Liebherr през 2017 г. се оценяват на около 7 398 млн. щатски долара. Liebherr, която беше на четвърто място, но не успя да се класира по-напред, продължава да произвежда висококачествени стоки в различни отрасли. Въпреки че загуби позиции от Volvo на пазара на тежко оборудване, като цяло Liebherr отбеляза най-високия си оборот в историята.

Телескопични манипулатори, кранове, багери, колесни товарачи и булдозери са сред продуктите, предлагани от Liebherr. Liebherr е добре познат европейски производител, който поддържа отличните си резултати, като се концентрира върху разработването на надеждни, високопроизводителни машини, които имат предимство дори при трудни обстоятелства.

6. XCMG (Китай)

Разрастващата се група за тежко оборудване XCMG отговаря за изделия като 2 000-тонен кран за всякакви терени, 12-тонен тежкотоварен товарач (най-големият в Китай) и интелигентни машини за пътно строителство. Продажбите на XCMG са се увеличили, както в световен мащаб, така и в Азия.

С продажби на стойност 6 984 млн. щатски долара и пазарен дял от 4,3 %, предприятието стабилно си е извоювало ниша на пренаселения пазар на тежко оборудване. Прогнозираме, че багерите, трамбованите кранове и крановете XCMG могат да се срещат все по-често по света, тъй като няколко китайски компании започват да набират значителна популярност на световния пазар.

7. Doosan Infracore (Южна Корея)

Компанията Doosan, която обслужва световния пазар, е посветена на разработването на продукти, които са дълготрайни, устойчиви и могат да работят добре в някои от най-суровите условия, които можете да си представите. Бизнесът на Doosan Bobcat е добре познат със своите високопроизводителни минибагери, които включват също така продукти за комунални услуги и телескопични товарачи, както и компактни товарачи и багери.

Doosan има силно глобално присъствие в производството на тежко оборудване и предлага широка гама от продукти, които са подходящи за множество приложения. През 2017 г. бизнесът генерира продажби на стойност 6 232 млн. щатски долара и държи пазарен дял от приблизително 3,8%.

8. Sany (Китай)

Sany, китайска компания, която е плътно зад Doosan по отношение на пазарния дял, се фокусира върху интелигентното производство, устойчивата индустрия, развитието на нова енергия, жилищното строителство и индустриализацията. Продуктите на Sany се използват широко в Индия и околните държави. Те предлагат редица високотехнологични решения, включително минибагери, кранове, товарачи, багери и пътностроителна техника.

През 2017 г. продажбите на компанията възлизат на 6 232 млн. щатски долара, а пазарният им дял е 3,7%. Sany е една от многото китайски компании, които започват да набират популярност на международния пазар и представляват сериозна заплаха за хегемонното господство на американските, европейските и скандинавските компании.

9. John Deere (САЩ)

John Deere е реномирана американска компания, която развива дейност повече от 200 години и е известна с производството на отлично горско, строително и селскостопанско оборудване. Багери товарачи, плъзгащи се товарачи, багери и грейдери са сред продуктите, предлагани с цел привличане на предприятия, които работят на земята.

Продуктовата гама на John Deere е по-ограничена в сравнение с тази на другите производители на земекопно оборудване в този списък. Това може да помогне да се обясни защо пазарният дял на компанията през 2017 г. е само 3,5%, въпреки че има продажби на стойност 5 718 млн. долара.

10. JCB (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Продажбите в размер на 4 611 млн. щатски долара през 2017 г. осигуряват на JCB (единствената британска компания в челната десетка), пазарен дял от 2,8%, като те са създатели на LiveLink, програма, която позволява на потребителите да управляват дистанционно оборудването на JCB. Компанията има история на изобретателни иновации и непрекъснато усъвършенстване. JCB, която е добре позната със своите багери, предлага също така колесни товарачи и разнообразни инструменти за пътно строителство.

JCB има значително международно присъствие в допълнение към това, че е добре представена на пазарите в Обединеното кралство и Европа. Предприятието се гордее с това, че непрекъснато подобрява и преосмисля своите продукти, за да отговори на променящите се изисквания на работното място през XXI век.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе