Анте Шимунджа: Важно е да отговорим на класата на Рома (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори на официалната си пресконференция преди първия мач на тима в Лига Европа. Утре шампионите се изправят срещу италианския Рома в мач от група С на Лига Европа.

Шимунджа изрази задоволство, че може да разчита на всичките си футболисти, които са пределно мотивирани.

YouTube

„Играчите са на терена. Най-важното е да отговорим на класата на Рома. Трябва да отговорим със смелост и увереност. Ние треньорите можем само да променим тактиката по време на мача. До този момент нямаме проблеми с играчите. Те са много мотивирани и искат да играят. Ще видим какво ще бъде състоянието им след тренировката. Надявам се, че всичко ще бъде наред и да можем да разчитаме на всички. Истинска привилегия за мен е, че мога да измирам сред толкова играчи. В предишния мач извършихме доста ротации в състава. Всички направиха заявка, някои по-сериозна, някои по-слаба. Аз съм на-доволен, че мога да разчитам на такава група с играчи и ако се наложи можем да променяме нещата в хода на мача“, коментира Шимунджа.

Относно новите футболисти, които пристигнаха в последните дни на трансферния прозорец, специалистът коментира, че може да разчита на Витри, който вече записа минути срещу Хебър, но не и на останалите играчи.

„Витри, той вече игра в мача през уикенда. Другите дойдоха малко по-късно и все още не са направили сериозна тренировка с отбора. Нямаме много наблюдения над тях. Знаем какъв тип играчи са и мисля, че те ще могат да ни помогнат за в бъдеще. Напрежението може да бъде и добро. Ние вкарваме такова напрежение в отбора, за да можем да се развиваме и да подобряваме нещата. Утре е ден, в който трябва да се насладим на този тип напрежение. Когато започнах да работя с играчите още в първия ден, моето послание бе, че няма значение срещу кого и къде играем, нашата цел е само една – победа. Съгласен съм, че на хартия Рома е доста пред нас. Идват от едно от най силните първенства. Единственото, което можем да направим и ще направим е да имаме манталитет на победители“, каза той.

„Доволен съм, че намалихме контузиите. В момента има само двама. За трансферния прозорец мога да кажа, че винаги може да бъде по-лош или по-добър. Аз съм доволен от трансферния прозорец, защото накрая взехме играчите, които искахме. Направили сме си анализа. Показахме на играчите всичко от последния мач на Рома. Знаем какво да очакваме от тях. Това, което се случи в мача с Удинезе бе малко по-различно. Както и Жозе Моуриньо каза – по-добре е да загубиш един мач с 0:4, отколкото да загубиш четири мача с 0:1”, сподели още Шимунджа.

В пресконференцията участие взе и капитанът Антон Недялков.

„Ще подходим с нужния респект, но няма да се браним и притесняваме. Ще излезем да играем един добър мач и да покажем, че не се страхуваме от големите отбори. Щом сме стигнали до такава фаза на турнира, би трябвало да сме готови. Знаете кой е Пауло Дибала, знаете каква класа има. Излизам на терена и ще видим какво ще се случи. Излизам да се насладя на момента”, коментира той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе