Над 60 деца дойдоха за летния тренировъчен лагер на „Аурубис” и Лудогорец

Над 60 млади български таланти дойдоха за летния тренировъчен лагер  „Aurubis training summer camp“, организиран от „Аурубис“ и ПФК Лудогорец за седми път. През 2020 г. традицията не бе спазена заради пандемията.

Децата бяха от Пирдоп, Златица, Трявна, Рудозем, Попово, Търговище и Разград. В продължение на три дни момчетата, които са от наборите 2010, 2011 и 2012, се готвеха под ръководството на треньорите от Академията на клуба. Повечето от децата са тренирали футбол в населените места, от които идват. Специалистите от школата на „орлите“ им помогнаха да научат много нови неща от великата игра, да надградят и развият това, което вече знаят. В програмата бяха включени посещение на мача на Лудогорец II със Созопол, на тренировка на представителния тим и на стадион „Хювефарма арена”.

YouTube

„Аурубис” е най-големият преработвател на мед в света. Собственост на германската компания е медодобивният завод „Аурубис България“  в Пирдоп. Фирмата е основен партньор на ПФК Лудогорец в популяризирането на футбола сред най-малките. Такива благородни мисии дават шанс за изграждането на бъдещи професионални играчи. По-важното обаче е, че те възпитават у подрастващите дисциплина, любов към спорта и здравословния начин на живот.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе