Духът на стария Исперих оживя във възстановката спектакъл „Талисманът“

Снимка: Мехмед Азиз

Духът на стария Исперих оживя във възстановката спектакъл „Талисманът“ на Любителския театър „Борис Илиев“ при Народно читалище „Съзнание 1891“ в града. Театралното представление е по сценарий на Милена Николова, а сценичната адаптация е на Енита Василева, която има и роля в постановката.

Снимка: Мехмед Азиз

YouTube

В образите на историческите личности от началото на миналия век, допринесли за развитието на Исперих и региона, се превъплътиха актьорите от трупата на исперихския любителски театър. Това са Мишел Теодоров, Сали Юмер, Виктор Маринов, Шефкет Шефкет, Милен Василев, Йорданка Лазарова, Цветелина Митева, Мая Койчева и Михаил Василев. Зрителите се „срещнаха“ отблизо с важни фигури от новата история на Исперих, почувстваха атмосферата на паметни за града места от началото на ХХ век до края на 40-те години. Сценарият на Милена Николова по книгата й „Старият Исперих в образи и случки“ се базира на документи и изследвания, съхранявани във фонда на Историческия музей.

Снимка: Мехмед Азиз

Театралната възстановка се реализира по проект „С вдъхновение и почит – споделяй и преоткривай наследството на родния край“, финансиран по Програмата за развитие на селските райони и изпълняван от Туристическото дружество „Димитровец“.

Участниците в исперихския любителски театър са носители на редица награди от национални и международни фестивали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе