И Сеслав отпразнува подобаващо празника си

На кубратското село Сеслав явно ще му върви по вода, тъй като на връх празничните събития по повод селищният му празник вчера се изля проливен дъжд, който обаче не осуети програмата и по никакъв начин не помрачи настроението на празнуващите, които в продължение на близо три години очакваха празника си.

Приветствия към жители и гости отправиха кметът на селото домакин Сунай Исмаилов, общинският съветник Веселин Алеков, както и кубратския градоначлник Алкин Неби, под чиято егида се провежда селищният празник.

YouTube

„Наистина този събор беше дългоочакван, тъй като по независещи от нас обстоятелства, беше отлаган заради ковид пандемията. Убеден съм обаче, че тази вечер всички ще я запомним, изживявайки един страхотен празник, който да запазим в сърцата си до следващата година. Възхищавам се на Сеслав, защото селото е сплотено и единно, което само така ще се запази за поколенията“, каза в обръщението си кметът на Община град Кубрат Алкин Неби, пожелавайки в заключение на всички най-вече здраве и отлично настроение.

„Посрещам с вълнение този празник, защото като кмет, който го организира, ми е първи. Поради създалата се обстановка покрай COVID две години не провеждахме празника на селото, но сега ситуацията е различна и е наш ред да се отпуснем и веселим, защото жителите на Сеслав го заслужават, тъй като те са трудолюбиви, гостоприемни и толерантни. Уверявам ви, че с общите усилия на Кметство Сеслав, Община Кубрат, общинския съвет и институциите работим усилено за развитието на това прекрасно село и неговото превръщане в едно още по-добро и желано място за нашите деца, подрастващи и възрастни. На всички Вас от цялото си сърце пожелавам здраве, щастие и успех във всичко към което се стремите!“, каза в обръщението си кметът на село Сеслав Сунай Исмаилов.

„Преди много години точно тук на това място нашите деди продавали зеленчуци, плодове и агнета. На това място се е провел и първия събор на селото. Всеки земеделец и животновъд показвал какво е произвел през годината и най-добре е представял стоката си на това място. Ето така е започнало всичко, а ние като техни потомци сме длъжни да тачим тези традиции, които и до ден днешен се пазят и съхраняват ревностно, защото тази щафета трябва да предадем и на децата си“, каза в обръщението си общинският съветник Веселин Алеков, който също благодари на организаторите в лицето на Община Кубрат и кмета на селото Сунай Исмаилов.

След приветствията и на гости, и домакини на сцената в китното село се изявиха млади и красиви танцьори – част от самодейния колектив на местното Народно читалище „Пробуда – 1936“. Деца и юноши представиха фолклорни елемнти от балканския и роден фолклор, след което лично получиха поздравления и награди от кмета Сунай Исмаилов.

За доброто настроение на всички се погрижи популярната и обичана певица Весела, която благодари за поканата и изпълни едни от най-известните си песни, сбирайки малки и големи на кръшни български хора. Събитието завърши с красива и пъстра заря.

Спонсори на празничните мероприятия бяха: Община Кубрат, „Мега пласт груп“ ООД – Гюнан Халил, „К. И СИНОВЕ“ ООД, ЗК „Сеслав“, хранителен магазин „Ирен 2007“ ООД, земеделски производител Хасан Хасанов, ЕТ „Алтънел“ и земеделския производител „Феимов“ ООД.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе