Служители на Община Кубрат се включиха в „Да изчистим България заедно“

Служителите на Общинската Администрация в град Кубрат, водени от кмета г-н Алкин Неби, се включиха, в не една, а в цели две кампании по почистване, като едната от тях беше и Национална.
Денят на доброто дело служителите на администрацията в Кубрат направиха за националната акция „Да изчистим България заедно“, дело на една от националните медии.

Служителите на Общината почистиха старателно парковото пространство, алеи и съоръжения в градския парк „Омол“. Към акцията с труд се включиха също кметът Неби, неговият заместник Женифер Пойраз, председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмерови други.

YouTube

Чувалите с отпадъците бяха събирани пред входа на парка, а доброволческата акция на общинските служители продължи и с подкрепа на учениците от Българския Младежки Червен кръст при СУ „Христо Ботев“ в Кубрат.

Червенокръстците от училището решили от все сърце да помогнат при възстановяването на изгорялата детска библиотека.

Възпитаниците на кубратското училище, водени от преподавателката си, г-жа Елка Димитрова, изнасяха чували с обгоряла и унищожена от пожара литература, но пък дариха и нова детска литература. Дарените нови книги от младите червенокръстци прие лично библиотекарката г-жа Милена Димитрова.

Работата по разчистването на изгорените книги и материали продължава. Който иска може да се включи от 09.00 часа.

„Доброволците от Младежкия червен кръст към СУ „Христо Ботев“ оказаха изключителна и неоценима помощ за нас и обществото. Те са съкровища и пример за всички нас. Те са пример с яното послание, че трябва да се постъпва така“, заявиха от читалищното ръководство в Кубрат.

На практика, учениците и служителите от Общинската администрация в Кубрат изчистиха и освободиха обгорените стелажи от унищожената литература.

Акцията продължава и на 19 септември /понеделник/.

СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В КУБРАТ И МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ РАЗЧИСТВАХА БИБЛИОТЕКАТА В КУБРАТСлужителите на…

Posted by Община Кубрат on Saturday, September 17, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе