Над 300 фиша и 90 акта за една седмица по пътищата на Разградско

582 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 26 септември до 2 октомври 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 303 фиша и 90 акта. Седем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани трима пешеходци, един мотоциклетист и един велосипедист.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 11 моторни превозни средства – в шест от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други три – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

За първите три дни на месец октомври са проверени 381 превозни средства и 470 лица. Засечени са 15 нарушения на скоростните режими, връчени са шест електронни фиша. Установени са 1 неправоспособен водач, един дрогиран и трима с алкохол по пътищата на региона. Съставени са 64 фиша и 25 акта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе