Подаръци за посетителите в Община Исперих днес

За втора поредна година в Деня на българската община и местното самоуправление първите посетители на центровете за услуги за гражданите в Администрацията получиха символични подаръци от кмета Белгин Шукри. Жестът на внимание е знак за това, че заетите в местната власт са призвани да служат на хората и тяхната роля е определяща във взимането на всички решения, касаещи развитието на общината.

На 12 октомври преди 140 години в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г. делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде именно на тази дата.

YouTube

На свое заседание на 6.10.2021 г. Министерски съвет прие Решение, с което обяви 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление. Обявяването на 12 октомври за официален празник е признание за значимостта на местното управление като един от фундаментите на държавността и двигател на регионалното развитие.

ПОДАРЪЦИ ЗА ПЪРВИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ В ОБЩИНАТА ДНЕСЗа втора поредна година в Деня на българската община и местното…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Wednesday, October 12, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе