Осмокласници от ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ посетиха Община Разград в Деня на отворените врати

Три паралелки осмокласници от ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“-Разград посетиха днес, в Деня на отворените врати, сградата на Община Разград и се запознаха с начина, по който работи местната власт.

Инициативата Ден на отворените врати бе традиция, която в Община Разград се случваше най-често на 12 октомври – Денят на Българската община, но провеждането й бе прекъснато заради епидемичната обстановка. Тази година инициативата бе възобновена, но се проведе днес, тъй като заседаваха част от Постоянните комисии към Общинския съвет и това даде възможност на младите разградчани да видят как работят и местната изпълнителна, и местната законодателна власт.

YouTube

Първи в сградата на Община Разград влязоха учениците от 8“б“ клас. В зала 308 секретарят на Община Разград Нели Добрева им разказа как функционира администрацията,  какви са нейните ангажименти, какви документи могат да им издадат във фронт офиса и други. Гимназистите влязоха и в стаята на Кмета Денчо Бояджиев, а, които желаеха, се снимаха и в кметския стол. Следващата спирка от посещението на учениците в общината бе на 11 етаж, където се провеждаше съвместно заседание на комисиите по законност и по управление на общинската собственост. Учениците присъстваха на приемане на заседанието на докладна записка от образователната сфера.

На сесията следващия вторник предстои приемане на Наредба за електронен прием в първи клас в общинските училища на територията на град Разград. Преди това докладната записка бе приета и от Постоянната комисия по образование. На общо 4 заседания на 8 комисии днес бяха обсъдени 13 докладни записки, които ще бъдат гласувани за сесията на Общинския съвет следващия вторник, 25 октомври. Сред предложенията е това за удостояване с Наградата на името на Никола Икономов на дългогодишния общественик и секретар-библиотекар на НЧ“Слънчев лъч-1902“-Островче Хриса Гамишева, ще се обсъжда и Годишният отчет относно изпълнението на концесионните договори за 2021 г., както и утвърждаване на нов ценоразпис за продажба на дървесина за физически и юридически лица и други докладни записки.

Заедно с класните си ръководители същите зали посетиха и учениците от 8“а“ и 8 „г“ клас в ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе