Защо не бива да правим компромис с качеството?

Обзавеждането на дома има особено значение за нас, може би, защото като народ имаме по-особено отношение към своята собственост. „Моят дом е моята крепост“ е пословица, която няма еквивалент никъде другаде. Затова не е никак случайно, че търсим само най-доброто в мебелите, пердетата, килимите, завивките… Дали обаче сме наясно, че скъпо не винаги означава качествено. И че прекалено многото вещи далеч не са демонстрация на социален статус.

Обзавеждане на дома – за едни това предизвикателство, за друг повод за тежки въздишки, а трети трудно сдържат нетърпението си. Когато дойде моментът да инвестираме значителна сума пари в подобряване на нашия интериор, добре е да знаем, че не е достатъчно просто да се насочим към най-близкия шоурум с пачка пари. Има няколко фактора, които е добре да вземем предвид. Вижте какво съветват нашите специалисти:

YouTube

1.Запознайте се с различни видове дървесина

Не мислете, че ви хвърляме в „дълбокото“, спокойно. Но прочетете внимателно тази препоръка.

Когато видите термина „дърво“, използван за описване на материал за мебели, това не означава, че е качествен. Всъщност дървените мебели могат да бъдат направени от масивна дървесина, фурнири или композитна дървесина, наречена ПДЧ. Всичко, изработено от масивно дърво, ще ви струва повече, но също така е много по-издръжливо и по-здраво. Фурнирът е тънък слой, който се използва за покриване на по-евтината дървесина отдолу, което означава, че обикновено струва по-малко от масива. Разбира се, ПДЧ е вариантът с най-ниско качество и се състои от комбинация от различни компоненти като пластмаса, дървесна маса и други отпадъци. Търсете мебели, произведени от масивно дърво, без примеси и добавки. Такива, например са качествени легла от VidaXL

2.Внимание! Пирони и лепило

Ако избирате мебели от дърво (което e нормално, предвид предложенията на пазара), обърнете внимание на детайли като чекмеджета. Може да ги има в бюра, шкафчета, гардероби, скринове, секции. Отворете произволно чекмедже и огледайте сглобките. В идеалния случай висококачествените мебели ще бъдат съединени в краищата  без използването на допълнителни външни елементи. Реално обаче трябва да очакваме лепило, дюбели, пирони. Оглеждайте здравината особено на гардероби и скринове – техният размер предполага по-бързо износване и дори процент на деформация от голямото тегло.

3.Отворете и затворете чекмеджетата

Друг един от най-добрите съвети за закупуване на висококачествени мебели е да проверите чекмеджетата на шкафовете и бюрата. Ако чекмеджето се отваря и затваря плавно, без да се клати, вероятно е направено с високо качество.  Всички ключалки и дръжки трябва да са здраво закрепени, без да се клатят.

4.Проверете краката на мебелите

Краката на столове, дивани и секции трябва да са здрави и масивни. Те трябва да бъдат директно прикрепени към рамката, а не просто заковани, или в противен случай ще се разхлабят. Не е нужно да избирате мебели с дървени крака, но имайте предвид, че металните или пластмасовите варианти могат да повредят подовете ви. Слабите крака могат да бъдат опасни, така че проверете това внимателно, преди да купите своите висококачествени фотьойли

5.Проверете възглавниците

В идеалния случай вашите нови мебели трябва да имат доста твърди възглавници, които са с подвижна калъфка. Колкото по-твърда е възглавницата, толкова по-дълго ще издържи след ежедневна продължителна употреба. Двустранните възглавници могат да се обръщат, за да издържат по-дълго. 

6.Следвайте инстинктите си

Ако ви е писнало от всички тези препоръки, просто следвайте първоначалното впечатление, което ви е направил даден  комплект или мебел. Понякога това е повече от добро решение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе