Започна подготовката на третото издание на „Коледна топлина“ в Кубрат

С убедително „да“ и голям ентусиазъм започна подготовката и организацията на третото издание на благотворителната кауза „Коледна топлина“ на кубратските емпатисти за децата от клиниката по онкология и хематология на УБАЛ „Света Марина“-Варна. Първото издание от миналата Коледа на учениците-доброволци познати в клуб „Емпатия“ като „Рицари на Добротата“ получи голяма обществена похвала. Тази година малчуганите са приятно изненадани от нови съмишленици, към тях се включват родители и учители. След образователно-забавния кът и първо-юнският жест, тази година идеята е-медицинският персонал и децата, които ще прекарат коледните и новогодишни празници в клиниката да получат празнични коледни кошници и новогодишна украса.

„Това, което искрено ме радва е, че децата сами започват да подсещат , за нещата от които вече са били част, преживели са положителни емоции и дават заявка да ги преживят пак. Осъзнават, че проявяват добротата по най-благородния и достъпен за тях начин и изпитват гордост от това. Най-трогващото е, че разбират доброволчеството в най-истинския смисъл на думата-да правят нещо без да имат очаквания и все повече от подкрепящите, желаят да останат в анонимност, защото вярна е приказката „истинските неща се случват тихо, преживявайки нещата вътре в сърцето“, коментира трепетите на учениците и доброволците, обединени в третото издание на „Коледната топлина“, която ще докосне още нови малки сърца. Каузата е посветена и на 5 декември-Денят на доброволеца, научаваме още от секретаря на кубратската комисия д-р Надие Карагьозова.

YouTube

Тази година жестът на емпатистите към малките пациенти е стенен часовник с позитивни символи. Всеки подкрепил инициативата ще получи благодарствен знак, защото практиката на благодарност е една от позитивните техники, на които се учи в клуба от години.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе