НАП спря над 130 сайта за онлайн залагания без лиценз

НАП спря над 130 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта. Само за месец приходната агенция преустанови дейността на 49 нерегламентирани онлайн платформи за залози. По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави, извън Европейския съюз, но не и в България.

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете посочени в него, следва да преустановят дейността си до 3 дни. Ако след изтичане на този срок, онлайн платформите са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то НАП сезира съда за издаване на разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

YouTube

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на приходната агенция са публикувани съвети за отговорна игра, както и тест за самооценка на хазартните навици на играчите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе