Откриха ученическите игри за 2022/23 в Исперих

След две учебни години прекъсване, поради пандемията от Ковид-19, днес кметът Белгин Шукри откри общинският етап от ученически игри 2022/2023 г., който стартира с първенства по футбол. Той пожела успех на всички участници. „Нека най-добрите победят, за да могат да представят достойно Исперих на областните състезания“, допълни още той. Заедно с него да поздрави участниците беше и зам.-кметът Аксел Кючюк.

Във футболните надпревари участие ще вземат ученици от 5 до 12 клас, разделени в три възрастови групи. Възпитаници на ОУ „Васил Априлов“ – гр. Исперих, ОУ „Христо Ботев“ – гр. Исперих, ОУ „Христо Ботев“ – с. Лудогорци, ОУ „Отец Паисий“ – с. Подайва, ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – с. Вазово и ПГСС „Хан Аспарух“ ще демонстрират своята спортна подготовка и ще се борят за победа на футболния терен.

YouTube

Ученически игри 2022/2023 г. са част от Национален спортен календар на Министерство на образованието и науката и представляват основна форма на държавната политика за насърчаване на учащите към двигателна активност и занимания със спорт като средство за пълноценно прекарване на свободното време и превенция за здравето. Организатор на общинския етап на състезанията е Община Исперих.

КМЕТЪТ БЕЛГИН ШУКРИ ОТКРИ I ЕТАП НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2022/2023 Г. След две учебни години прекъсване, поради пандемията…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Wednesday, November 16, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе