Лудогорец удари Розова долина с 2:0 (ВИДЕО)

Лудогорец се класира на 1/8-финал за Купата на България, след като елиминира третодивизионния Розова долина с 2:0. Срещата се игра пред около 4000 зрители на стадион „Севтополис“ в Казанлък.

С травми още през първото полувреме излязоха Мануел Шоу и Иван Йорданов.

YouTube

Преди началото на мача капитанът на Лудогорец Георги Терзиев връчи на школата на Розова долина 20 футболни топки. В 6-ата минута Лудогорец отправи първия удар. Доминик Янков шутира, но стражът на домакините изби в ъглов удар. Лудогорец създаде най-доброто си положение в 18-ата минута. Бърнард Текпетей отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но Иванов успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Игор Тиаго стреля с глава, но топката мина близо до десния стълб.

В 40-ата минута Венцислав Иванов направи нарушение срещу Иван Йорданов. Младият национал на България бе контузен и сменен принудително, а Красен Георгиев получи втори жълт картон за реплика и съответно червен картон.

В 58-ата минута вратарят на домакините Димитър Иванов направи страхотно спасяване. Сисиньо получи топката отдясно, върна към Текпетей, който стреля мощно, но Иванов изби в корнер. След час игра Лудогорец вкара гол. Якуб Пьотровски направи добър пробив, стреля, топката се удари във футболист на Розова долина, но се озова у Димитър Илиев, който стреля по диагонала и вкара в мрежата. Това бе първи гол за футболиста от втория тим на „орлите“.

В 73-ата минута Текпетей уцели гредата. Малко преди края на срещата Якуб Пьотровски засече топката с глава, но Димитър Иванов отново изби. Лудогорец вкара втория гол в даденото от рефера продължение. Защитник на домакините направи грешка, като подари топката на Игор Тиаго, който влезе в наказателното поле, центрира и Рик Джонатан отбеляза без проблеми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе