Какво е кредит до заплата?

Съществуват различни видове кредити. Всеки от тях е предназначен за различни цели. Българите често вземаме кредити, както заради ниските си доходи, така и поради неспособността ни да спестяваме пари. Понякога тегленето на заем е изгодно решение, което може да реши проблемите ни.

Днес ще ви разкажем за един продукт, който стана известен през последните години. Този финансов продукт се нарича кредит до заплата.

YouTube

За какво се използва кредит до заплата?

Този вид заем се ползва от потребители, които имат спешна нужда от малка сума, която могат да погасят в кратък срок. Тези заеми се отпускат от небанковите финансови институции. Често ни се случват непредвидени проблеми. Колата се разваля, пералнята спира да работи, изниква ни медицински проблем, който е нужно да решим спешно. Понякога просто вече сме похарчили заплатата си и не можем да се справим с текущите разходи. В зимния период, когато сметките за отопление са високи също имаме нужда от повече средства. В такива моменти заемите до заплата са чудесно решение на проблема. Имайте предвид, че ако ви е нужна по-голяма сума, този заем няма да ви свърши работа.

Безлихвен заем до заплата

На финансовия пазар конкуренцията е наистина голяма. Има множество фирми, които се опитват да привлекат нови клиенти. Поради тази причина често се появяват оферти за безлихвен кредит до заплата за новите клиенти на компанията. Но реално ли няма да платите лихва или това е поредния трик на фирмите за бързи кредити? Искаме да ви кажем, че този заем наистина е без лихва, ако го погасите навреме. Ако просрочите ще ви се начислят наказателни лихви. Друг важен момент е, че липсата на лихва не изключва налагането на такси. Някои фирми на пазара изискват такси за бързо одобрение, разглеждане на документите или пък в случай, че не предоставите поръчител/гарант. За това, когато кандидатствате за такъв тип кредит, проучете предварително дали има допълнителни такси или изисквания.

Лесно ли ще ви одобрят?

Поради факта, че при този заем се отпускат ниски суми, които трябва да бъдат върнати в кратък срок, той се счита за нискорисков. Освен това има доста кредитни фирми, които одобряват клиенти с влошена кредитна история или недоказуеми доходи. Затова да бъдете одобрени за такъв заем е сравнително лесно. Можете дори да кандидатствате и подпишете договора си онлайн. Вече почти всяка кредитна фирма предлага дистанционно усвояване на кредитни продукти. Това прави процеса по вземане на кредит още по-лесен и удобен.

Важно е да изплатите заема навреме

Ако не сте сигурни, че ще можете да погасите задължението си навреме, по-добре не теглете заеми. Забавите по вноските водят до наказателни лихви, както и до лоша кредитна история. Ако имате проблеми с погасяването на кредита, ви съветваме да се обърнете към кредитния си консултант. Той може да ви предложи решение, което да ви позволи да забавите вноската си без да влошавате вашата кредитна история. Кредитите, взети от небанкова финансова институция, са легитимен начин да намерите средства. Съветваме ви при нужда да използвате такъв заем, вместо да търсите пари от близки и роднини, заложни къщи и лихвари.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе