Окръжен съд – Разград призна за виновна шофьорка, причинила смъртта на жена, пресичаща на червен светофар

Окръжен съд – Разград призна за виновна 32-годишната Ю. Ф., която по непредпазливост причинила смъртта на жена в инцидент на пътя.

Малко след 17.00 часа на 28.12.2021 год. в гр. Разград подсъдимата шофирала лек автомобил „БМВ“ по бул. „Априлско въстание“ в посока от Автогарата към с. Гецово. В този момент на пешеходната пътека тип „Зебра“ пред сградата на бившия АПК, без да спази светлинната сигнализация на светофара, възрастна жена предприела пресичане на червен светофар. Ю. Ф., въпреки че намалила скоростта, не успяла да спре и блъснала с автомобила си пешеходката. Извикана била Спешна помощ, но независимо от проведеното лечение, жената починала на следващия ден, в следствие на нанесените травми.

YouTube

Присъдата бе произнесена в деня на разпоредителното заседание, след като защитата на подсъдимата поиска от съда делото да бъде разгледано по особените правила – в съкратено съдебно следствие. Подсъдимата призна изцяло вината си, фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт.

Възрастна жена е с опасност за живота, след като 31-годишна жена я отнесе на пешеходната пътека до АПК

Според съда 32-годишната жена е нарушила разпоредби на Закона за движение по пътищата, според които като водач на МПС не изпълнила задължението си да контролира непрекъснато пътното превозно средство, което управлява и не изпълнила задължението си да намали скоростта и в случай на необходимост да спре, когато възникне опасност за движението, в резултат на което по непредпазливост причинила смъртта на 70-годишна жена, настъпила на 29.12.2021 г.

Като смекчаващи вината обстоятелства бяха отчетени чистото й съдебно минало и съпричиняване на вредоносния резултат от пострадалата.

За извършеното престъпление Окръжен съд – Разград наложи на Ю. Ф. наказание от две година „лишаване от свобода“, изтърпяването на което отложи за изпитателен срок от три години.
Съдът я лиши и от право да управлява моторно превозно средство за срок от две години.

Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе