Работна среща с отговорните институции и фирми в област Разград за поддържане на пътищата при зимни условия

Днес, 7 декември 2022 г., по инициатива на Областния управител на област Разград Драгомир Златев, се проведе работна среща за проверка готовността на отговорните институции и фирми за поддържане на Републиканската пътна мрежа в областта ни при зимни условия.

 По време на проведеното в кабинета на Областния управител съвещание, за извършените досега подготвителни дейности докладваха директорът на Областно пътно управление Разград – инж. Людмил Янев, началникът на сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР – Разград – главен инсректор Теодор Тодоров и управителите на „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ-Т“ ЕАД, „БИТУМИНА ГмбХ –БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и „СТРОЙМОНТАЖ“ ЕАД от Консорциум „ТРП ЛУДОГОРИЕ 2019“, с който има сключен договор за поддръжка на 505 –те километра от републиканската пътна мрежа в област Разград.

YouTube

Представителите на фирмите посочиха, че имат дългогодишен опит в поддържането на пътища при зимни условия и добре познават особеностите на пътната мрежа в Лудогорието. Те увериха Драгомир Златев, че разполагат с повече машини, отколкото е заложено в оперативния план и ще имат готовност да включат допълнителната техника при необходимост.

Областният управител отправи апел към отговорните страни да бъде осигурена проходимостта на пътната мрежа в по време на коледните и новогодишни празници и да не се допуска затваряне на пътната мрежа към големите градове.

Драгомир Златев изиска да се обърне особено внимание на проблематичните пътни участъци в област Разград, като например пътища с голям наклон. Той препоръча в тези участъци да се съсредоточи подходяща техника и при прогноза за лоши метеорологични условия, да се спират тировете с неподходящи за сезона гуми.

Управителите на фирмите докладваха, че профилактично третират пътищата преди празниците, освен при виелици и обилен снеговалеж. Те декларираха, че разполагат и използват по-мощни машини в трудните терени.

Участниците в съвещанието се обединиха около мнението, че от ключово значение за качественото поддържане на пътищата през зимата е добрата координация и съгласуваност на действията на отговорните институции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе