Самоук талант от Бургас с жест към „Коледна топлина“ на кубратските емпатисти

„Коледна топлина“ –инициатива на Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат с ръководител д-р Надие Карагьозова, тази година реализира своето трето издание с още по голям ентусиазъм и позитивизъм.  Емпатистите получиха подкрепа от деца от Дъблин, които рисуваха благотворително за малките пациенти на варненската „Света Марина“ и получиха щедър жест от   Анелия Дойчева от Бургас, която изпрати картини  за каузата на кубратските деца. В Бургас където живее и работи, Анелия е позната като майстор на лиричното слово. По нейни стихове, музика пише и пее не кой да е,  а самият Орхан Мурад.  Медицински представител е на фирма „Борола“.

Четката хваща преди две години, както самата казва, „за разтоварване“. Рисува за собствено удоволствие и е доста критична към себе си,  не се приема на сериозно. Но видно е, че има скрита дарба и талант.  Кубратската инициатива както се казва стана прощапулникът  й, картините й  не само да се видят от повече хора излизайки от комфорта на социалната мрежа, а и да повишат настроението на новите им притежатели. Първата картина на Анелия Дойчева вече е в „Клиниката по детска хематология и онкология“-Варна. Друга нейна бъде подарена в петък на 9 декември в „Дом“ за стари хора в Тертер, друга ще получи кубратската болница, а друга  ще отиде в крайдунавското градче Тутракан в Център за деца от семеен тип без увреждания и др.

YouTube

За истинското и чисто добротворство, разстоянията и границите нищо не значат. Заложиш ли добро намерение, знаеш ли какво искаш да направиш и кой да усмихнеш, тогава се подреждат чудесата едно до друго , едно до друго. Благодаря на децата от Дъблин и тяхната учителка (наша сънародничка) Силвия, благодаря на Анелия от Бургас за умножената топлина и красота.“, коментира Нади Карагьозова-секретар на кубратската комисия, която тази година ще реализира три посещения във Варна, Тутракан и Тертер с мощната подкрепа още и на родители и учители-партньори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе