340 участници в конкурса на ЦПЛР на тема „Коледни фантазии“

И тази година – 14-та поред – ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-град Разград предложи на своите приятели включване в коледна надпревара. С голям интерес бе посрещнат конкурсът по приложно изкуство, който, макар и да бе обявен за регионален, получи на практика отзвук в цялата страна. Темата „Коледни фантазии“ вдъхнови за изява 340 участници от предучилищна възраст до дванадесети клас, които се включиха с 402 творби. Географията на произведенията обхваща 24 населени места от 14 областни центъра: Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Добрич, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София, Търговище и Шумен.

В комисията за селектиране на най-красивите и естетично издържани творби участваха художниците Таня Стоянова и Петко Антонов. Много от картичките, сурвакниците и макетите ще бъдат включени в благотворителна изложба-базар.

YouTube

Награждаването на учениците ще се състои на 20 декември от 15 часа в учебната сграда на ЦПЛР-ЦУТНТ.

Наградите за отличените деца и ученици, разпределени в четири възрастови групи по категории – картички, рисунки, макети и сурвакници, са осигурени от ЦПЛР-ЦУТНТ.

Класираните участници може да видите тук: ПРОТОКОЛ.pdf

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе