Ученици от Кубрат представиха „Сцена за теб и мен“

В Средно училище „Христо Ботев“ в град Кубрат се проведе инициативата „Ние учим в сигурна училищна среда“ по проект „Знания за правата на човека“, с участието на ученици от 8-ми и 9-ти „а“ клас.

Пред ученици и гости, сред които и представители от Община Кубрат, участниците представиха „Сцена за теб и мен“- театрална постановка „Просто ме обичай“ и театър на сенките.

YouTube

Инициатори на проекта са Национална асоциация на ресурсните учители, Сдружение „Знание“ – Ловеч, „Aktive citizens fund Iceland, Lichenstein, Norway“, а СУ “ Христо Ботев“ в Кубрат е едно от десетте избрани училища от цялата страна, участващи по проекта.

Обучителните дейности по проекта в училището са възложени на преподавателката Иванка Алексиева, училищният психолог д-р Стефка Александрова, както и на учениците от 11-ти „а“ клас – Каан Велиев, Преслава Коджахристова и Мерт Махмуд.

Работните теми по проекта обхващат темите за правата на човека, дискриминацията, правото на защита от насилие, правото на образование, равенството между половете, бедността, социалното изключване, както медиите и интернет. Всяка от темите съдържа учебен материал, упражнения и игри към нея, като приключва с оценка и себерефлексия.

Занятията се провеждат за втора учебна година с ученици от 9-ти „а“ клас, като предстои през месец януари 2023 година и заключителната дейност по проекта – участие в национални състезание по дебати в столицата София.

УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА "СЦЕНА ЗА ТЕБ И МЕН"В Средно училище "Христо Ботев" в град Кубрат се проведе инициативата "Ние…

Posted by Община Кубрат on Monday, December 19, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе