С общи усилия и единство село Бисерци се сдоби с красива коледна украса

Стартиралата на 24 октомври т.г. дарителска кампания, под мотото „Красива и весела Коледа за село Бисерци“, вече даде резултати – съобщават организаторите на кампанията в селото на живите човешки съкровища.

„По инициатива на местното читалище „Стефан Караджа-1928″ и пощенската станция в Бисерци акцията обхвана цялото село. Целта на кампанията беше постигната със закупуването на голяма изкуствена коледна елха, светеща украса и декорация за Коледно-новогодишните празници“, заяви Мейхат Адилова от читалището в Бисерци.

YouTube

Организаторите благодариха от сърце на всички спонсори и дарители за набраната до вчера, 19-ти декември, сума, която възлиза на 1335 лева. С набраните средства вече са закупени изкуствената коледна елха, светещи еленчета с шейна, светещи лед лампички, златисти топки, коледна декорация, гирлянди, светещи декоративни пръчки, надуваем снежен човек и други коледни пособия.
Сред основните дарите ли са Мирослав Тодоров, Гюлтерие Шевкъева, семейство Фиген и Юзджан Фейзиеви, председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, Ерджан Елиманов, семейство Неслин и Джумхур Искендерови, групата жени участвали в обичая „Хъдърелез“ и други. Специални благодарности бяха отправени и към пенсионерите в селото, дали своята лепта за хубавата кауза. Организаторите обещават, че ще бъдат закупени още допълнителни коледни украшения, с които ще изненадат жители и гости на селото. Идеята и успешната акция беше приветствана с радост и от кмета на селото Алиш Арифов.

„За пореден път се убедихме, доказвайки си, че въпреки ежедневните лични проблеми, въпреки периодичните несгоди, които ни поднася живота, при нужда, ако си подадем ръка и се държим здраво един за друг, то може да сбъдваме мечти!“, заявяват с усмивка „виновниците“, които споделят уверено, че на Коледа наистина се случват чудеса.

„Скъпи жители на село Бисерци, скъпи приятели и познати! В навечерието на най-светлите християнски празници приемете искрените ни пожелания за здраве, хармония и топлина! Нека Коледната нощ изпълни домовете Ви с радост и семеен уют! Нека внесе светлина в мислите Ви и Ви зареди с вяра в доброто което предстои! Да бъдем смирени, единни и добри! Нека с тези чувства посрещнем Коледа и Нова година! Пожелаваме Ви 2023 година да бъде ползотворна и успешна, изпълнена с възможности за всички! Нека с благодарност да направим равносметка на уроците на които ни научиха отминалите дванадесет месеца и да ги използваме за да бъдем по пълноценни за себе си, семействата си и за обществото!

Вярваме, че устремени към благородните каузи, ще продължим да развиваме нашето село все така обединени и помагащи един на друг!“, заявиха инициаторите от село Бисерци.
По повод настъпващите коледни и новогодишни празници на 22-ри декември от 17.30 часа в салона на читалището в Бисерци ще се проведе и коледен концерт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе