„Коледна топлина“ с награда от Доброволчески инциативи 2022

Жури в състав Диана Ковачева, Омбудсман на Република България, Алексей Лазаров, главен редактор на вестник Капитал и Манол Пейков от издателство ЖАНЕТ 45 избраха първенците  в Доброволческа инициатива за 2022 година  по предварително обявените критерии – резултати, значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците; финансовата ефективност.

Годишните награди бяха обявени на публична церемония състояла се на 21 декември в Национална галерия „Двореца“-бална зала. Сред отличените в категория „местни доброволчески инициатива за хората“ е и „Коледна топлина“ на Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат, която тази години обедини хора с големи сърца от различни общности.  Инициаторката на благотворителната кауза д-р Надие Карагьозова получи почетния знак на Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци от Елена Чернева-заместник-омбудсман на Република България. Това е второто признание за кубратските емпатисти. През 2017 година, благотворителната им инициатива „Детето трябва да играе и да има играчки. Подари играчка-усмихни дете“ също беше удостоена с почетния знак на Алианса.

YouTube

 „Моралната оценка не е никак за подценяване, тя дава стимул и вдъхновение, но истинската удовлетвореност от доброволчеството е в очите на дете или възрастен. Тази емоция е трудна за описване. Тя се преживява и съпреживява.  Благодаря на организаторите за високата оценка и на всички, които тази година се припознаха и бяха част от „Коледна топлина“, насочена към уязвими социални групи.  Продължаваме да правим и даряваме Добро, колкото можем и както можем“ , коментира след завръщането си Надие Карагьозова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе