Наистина ли печалбите от слот машините са случайни?

Защо печалбите от слот машини не са толкова случайни, колкото твърдят както традиционните, така и онлайн казината? За много възрастни хора и пенсионери, както и за самотници и двойки – играта на слотове, покита, машини за плодове, бандити с една ръка или покер машини – каквото име предпочитате – е популярно занимание. Но дали печалбите от слот машините са наистина произволни? Всички слот машини ли са програмирани да плащат на играча, когато той спечели?

Случайни ли са наистина игралните автомати?

Какво ще Ви кажат техниците на игрални автомати и казината:

YouTube

Според информацията, слот машините в онлайн казината използват същия софтуер RNG като тези във физическите казина. Те предават резултатите на компютъра Ви чрез анимация, изпратена по интернет.

В казината е общоизвестно, че резултатите от слот машините се определят от случайни числа, генерирани от компютри. Когато играчите натиснат бутона „Играй“, компютърът създава „генератор на случайни числа“ или RNG, както е известен в игралната индустрия. Когато резултатът трябва да бъде възможно най-случаен, се използват специални алгоритми, наречени генератори на случайни числа.

– RNG избира печеливша или губеща комбинация на случаен принцип измежду милионите възможни комбинации, когато се натисне бутонът за игра.

За играчите на слот машини в bet365 казино се казва, че или печелят, или губят – те никога не печелят „може би“ или не губят „може би“, или никога не печелят „почти“. Слот машините често показват поредица от завъртания, при които изглежда, че играчите са само на един символ от печалбата, което ги кара да вярват, че „почти“ са спечелили. Всяко завъртане е независимо от предишните и/или следващите завъртания. Джакпотите на слот машините също не се натрупват на циклична основа.

Причини, поради които смятаме, че игрите на слот машини не са случайни

Много е трудно да повярваме, че слот машините са случайни, и никога няма да бъдем убедени в обратното. Ако играем на слотове от дълго време, ще видим многобройни случаи, в които те не са случайни. Ето защо:

– Игрите на слот машини не могат да бъдат истински непредсказуеми, ако са направени така, че да се вписват в математически модел, както се твърди.

– Може да се случи да играем на някои онлайн слотове, при които „изплащането“ или спечелената сума се показва преди края на завъртанията на бонусната игра.

Как е възможно един слот автомат да бъде случайно устройство, като същевременно трябва да връща определена част от вложените в него пари?

– Всеки, който е играл на някои слот машини, не може да не забележи как определени символи изведнъж се появяват навсякъде, след като дълго време не са се появявали никъде на барабаните.

– Когато дадена функция не може да се появи твърде скоро след началото на слот играта и може да се появи едва след като сте загубили достатъчно пари, за да покриете печалбата от функцията, често изглежда, че е задействан някакъв алгоритъм.

– Случвало ли Ви се е да играете за определена сума и постоянно да печелите, да речем 1 лев, затова сте решили да заложите повече, за да спечелите повече, и сте увеличили залога на завъртане на 2 лева. Машината „мигновено“ спира да плаща! Странно, защото се предполага, че слотовете са „случайни“, не мислите ли?

Ако загубите на една машина, ще загубите на всички

Това, което ни озадачава, е че ако спечелите на една конкретна слот машина и преминете към няколко други, всички те ще са „мъртви“, т.е няма да изплащат печалби. Без значение на коя слот машина играете, след всяка печалба губите непрекъснато, докато всички спечелени пари и част от тях не бъдат изиграни, дори още преди да сте  започнали отново да получавате печалби над депозита си. Това е една и съща схема всеки път и не ни се струва случайно. Изглежда така, сякаш всеки онлайн слот автомат е свързан с централен компютър. Например, ако продължавате да губите пари, играейки на онлайн слотове, преминаването към друга игра няма да Ви помогне, защото нито една от игрите, които пробвате, няма да изплаща толкова добре. Ако сметката Ви на играч е била определена като достойна за „печалба за разнообразие“, това е единственото така наречено случайно събитие. Тъй като всичко е дигитализирано, за „централния компютър“ би било лесно и бързо да провери депозитите, печалбите и загубите, които сметката Ви е натрупала за определен период от време, както и сумата на депозираните пари. След това загубите Ви се компенсират от по-малки или средни по размер печалби, което в крайна сметка ще доведе до дългосрочни загуби за Ваша сметка.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе