Есенна украса с декоративни възглавнички: бюджетни, но стилни решения

Eсента наближава, а с нея и времето да се потопим в домашен уют, сгушени на дивана с чаша горещ шоколад, докато през прозореца гледаме как природата се облива в огнени нюанси.

Американското специализирано издание за дома и градината HomeShackUSA.com споделя оригинални идеи за декорация с есенно настроение с помощта на декоративни възглавнички.

YouTube

Предимството на тези идеи е, че не изискват големи финансови средства или твърде много усилия от наша страна, за да постигнем една очарователна визия и да създадем атмосфера на уют.

Как да създадем есенна атмосфера в трапезарията

Декоративните възлавнички предоставят лесен и достъпен начин да внесете цвят, мотиви и текстури в трапезарията”, обобщават HomeShackUSA. Изданието предлага ценни съвети относно декорацията с възглавнички, вдъхновени от работата на интериорните дизайнери.

От тях можете да почерпите вдъхновение и да преобразите помещението, за да го превърнете в уютно и стилно есенно местенце.

Какви са правилата при декорация с възглавнички

Погледнете към есенните цветове през прозореца и те ще ви подскажат коя е най-подходящата цветова гама за декорация, която да създава есенно усещане. ХоумШак подсещат, че можете да използвате нюанси и текстури, вдъхновени от есенната природа.

Ценен съвет е да създадете наслояване при текстурите и цветовете. Добре е, когато в декорацията участват няколко нюанса от гамата, а възглавничките са с различни текстури, което създава усещане за ритъм и живот.

Подходящите материи за есенна декорация с възглавнички, които ще създадат усещане за уют, са кадифе, кожа и вълна. За най-добри резултати в създаването на есенна визия, изданието съветва да редувате гладки материи с такива с различни текстури и плетки.

Интериорните дизайнери препоръчват да редувате възглавнички, които са само в един нюанс, с такива, които са украсени с есенни мотиви или някакъв друг тип текстури. Все пак е добре да внимавате да не прекалявате с разнообразието в мотивите, а по-скоро да намерите златната среда.

Коя е типичната за есента украса

Разбира се, не бива да пропускате и есенните декоративни елементи. Възглавничките ще внесат есенен уют в трапезарията, но за да направите атмосферата още по-магична използвайте истински природни елементи, типични за есента, като листа и жълъди.  

Можете да подредите тези природни декоративни елементи върху мебелите, да ги поставите във ваза и да създадете един своеобразен есенен натюрморт. Не се притеснявайте да украсите и масата с тях, за да бъдат по-приятни моментите, прекарани заедно със семейството.

Оригиналната публикация на HomeShackUSA.com, благодарение на която бе създадена тази статия, можете да прочетете тук: https://homeshackusa.com/dining-room-decor-on-a-budget-how-to-use-decorative-pillows-fall-inspired-look/ 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе