Сайтове за мартеници – новата тенденция при покупка на мартеници

Снимка: Данче Бозаджиева

През последните няколко години делът на потребителите, които избират да пазаруват онлайн значително нарасна. Като една от причините се смята пандемията от коронавирус, заради която достъпът до стоки, които не са първа необходимост беше възможен само по интернет.

Друга причина е удобството на онлайн търговията. Много хора не успяват да отделят време да обикалят по магазини и молове, за да сравнят цените в отделните търговски обекти.

YouTube

За това пък е много по-лесно, когато отвориш няколко онлайн магазина и сравниш цената на стоката и цената за доставка. Колкото и странно да звучи тази тенденция бележи ръст и в продажбата на мартеници.

Как хората купуват мартеници – нови практики и тенденции

Подаряването на мартеници е един от най-българските обичаи, който води началото си още от създаването на Дунавска България. Този ритуал е част от българската култура повече от 1300 години, може би заради това е толкова обичан от малки и големи.

С настъпването на първи март се отбелязва идването на края на зимата. В миналото хората са си подарявали мартеници за здраве, берекет и плодородна година. В днешни дни, обичая по подаряване на мартеници се е комерсиализирал.

Все по-малко от мартениците, които може да намерим по-магазините са ръчно направени от истинска вълна. Може би много от вас знаят, че мартениците по пазарите са произведени в Китай. Традицията за изработката и размяната на мартеници се е превърнала в бизнес.

От една страна това създава предпоставки за улесняване процеса по покупка на мартеници. В днешни дни може да си поръчате мартеници от интернет и да си спестите висенето в студа пред щандовете.

Вместо да намираме негативното отражение на новия начин за продажба и покупка на мартеници, ние можем да открием много положителни страни на сайтовете за мартеници.

За или против сайтовете за мартеници

Да вземем за пример Emart.bg – сайт, на който ще намерите всякакви материали и аксесоари за ръчна изработка на артикули. Една от категориите в сайта е мартеници, като там има материали и вече изработени връзки за ръка, мартеници за закачане за деца и възрастни и други подобни артикули.

Може да изберете за всеки ваш близък и приятел специална мартеница, която да подхожда на личността му. Приблизително ще прекарате между 20-30 минути в пазарене от сайт за мартеници. Процеса по покупката на мартеници на живо никога не е толкова кратък.

Бързата доставка също е сред предимствата на сайтовете за мартеници. Може да направите поръчка от Emart.bg до адреса на ваш приятел, който живее в друг град и да го зарадвате със специална мартеница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе