Променливите разходи във фулфилмънт – могат ли да се намалят?

Услугата фулфилмънт определено оказва много полезно влияние при оптимизирането на вашите бизнес разходи. Този тип логистичен аутсорсинг е чудесна възможност да намалите стреса, количеството ангажименти и разбира се – парите, които харчите по своя онлайн магазин.

Макар и само по себе си обръщането към фирма за фулфилмънт (вижте в BigArena.net) да е сериозна оптимизация на разходите, все пак това не означава, че не можем да се опитаме да постигнем дори още по-голяма оптимизация.

YouTube

Променливи и непроменливи разходи

С нарастването на обхвата на вашия бизнес, постепенно ще започнете забележите, че делът на фиксираните разходи става по-малък процент от общите разходи, които имате. Това е добре, защото фиксираните разходи за това се наричат така – те са перманентни и на тях не може да се влияе.

Причината е в това, че този тип разходи на практика не се променят и е без особено значение дали имате по 10 или по 100 продажби на ден. Това, което ще видите да варира, са променливите разходи, като се очаква те да се увеличават с увеличаването на потока от потребители.

Променливите разходи във фулфилмънт могат да се коригират

Ако искате да коригирате нещо в посока надолу и да намалите харчовете, вашето внимание трябва да се съсредоточи върху намаляването на онази част от разходите, които засягат най-много вашия бизнес.

Най-лесният начин да направите корекция е ако вашият фулфилмънт център предлага различни пакетни услуги. Изберете кой от вариантите предлага най-точно онова, от което вие се нуждаете.

Друг вариант, който може да ви бъде от полза, това е да ползвате услуги, които вашият фулфилмънт център ви препоръча. Обикновено този тип логистични компании ползват по няколко куриера. Използвайте доставки чрез онзи, който предлага най-добри условия на компанията, която сте избрали.

Ако вашият фулфилмънт център предлага свои брандирани продукти и материали, използвайте тях. Това могат да са например техни кутии, техни опаковъчни материали и други подобни – няма значение.

Важното е, че този тип материали ще са винаги на по-ниска цена, отколкото останалите, а за вас това е от основно значение. Все пак, колкото повече клиенти имате, толкова по-голям дял ще имат тези разходи върху вашия бизнес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе