Разградчанката Димана Захариева грабна среброто на републиканското първенство по лека атлетика

Републиканската шампионка по троен скок и възпитаник на Шуменския университет Димана Захариева стана вицешампион в коронната си дисциплина на Държавния шампионат по лека атлетика за жени и мъже в София.

Състезателката на СКЛА „Лудогорец“ – Разград се качи на второто място на почетната стълбичка в състезанието на троен скок с личен резултат 12,88 м и се класира шеста в скока дължина отново с личен резултат – 5,68 м.

YouTube

“По принцип резултатът ми можеше да е по-добър – гонихме заветните 13 метра. Аз прегледах записите от опитите ми и реално се вижда, че имам много по-големи възможности, но явно не ми е бил ден”, коментира за UniMedia тя.

Сега през нея стоят тренировки за летния сезон, които съчетава с работата си като учител по физическо възпитание. “Работя в гимназията, която завърших – ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград. Странно е усещането да се завърнеш, на бившата ми класна и на част от колегите още говоря на “Вие”, казва през смях сребърната медалистка, но допълва, че работата с децата много й харесва. Тя преподава на ученици от 5 до 9-ти клас.

Димана Захариева е възпитаник на Шуменския университет – ОКС “Бакалавър” и ОКС “Магистър”, като дипломата си за магистър в специалност Физическо възпитание и спорт в училище тя получи буквално преди седмица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе