Петокласници от Кубрат в партньорство с МКБППМН: Да живеем в любов и да творим с любов

В месеца на любовта, открит урок на тема: „От любов и с любов“ организира местната комисия с учениците от 5 “б“ клас при СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Диана Илиева на 13 февруари 2023 година в актовата зала на училището.

Урокът започна много емоционално. Всички деца в кръг , сключиха ръце и отправиха молитва към Ангелите за пострадалите  деца и техните близки в съседна Турция, които пострадаха  от  опустошителното земетресението през миналата седмица. С този жест, малчуганите показаха състрадание и съчувствие към чуждата болка.

YouTube

Представите си за любовта, учениците демонстрираха пред родителите си- специални гости на събитието. Пред тях децата смело разсъждаваха по темата. Интересни отговори дадоха учениците на въпросите – как разбират любовта, защо трябва да се учим на любов, защо да учим другите на това,  какво правим от любов и с любов.     Отговорите  бяха написани върху плакат декориран с много сърчица-един от основните символи на любовта. Помагаме от любов, споделяме радостта и успехите на другите, с любов учим , от любов се грижим за природата и животните и др. са отговорите, които впечатлиха родителите и модератора на срещата кубратския секретар д-р Надие Карагьозова.

  Учениците от 5 „б“ клас, показаха голяма  активност в партниране с местната комисия от началото на учебната година и получиха благодарствен знак  за това.  Карагьозова ги похвали и за творческия им  процес   в подкрепа на програмата „Превенция чрез знание и добротворчество“. Изработени от тях картички ще бъдат подарени на децата от център „Мечта „ в Тутракан на 14 февруари или познат още като Свети Валентин.

 По време на урока течеше и презентация, която допълваше и разширяваше представите на децата за  любовта подготвена от класния им ръководител.

С интерактивната игра „Цвете подарявам и благодаря на…“  в края на урока петокласниците излъчиха и посланието „Да живеем в любов и да творим с любов“ и нека има „Мир на Планетата“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе