Знаковите стимули Усмивко и Сърдитко поканиха Любовта в първи клас и посветиха темата на семейството

Превантивно-образователна среща, посветена на благодарността като една от висшите добродетели, проведе кубратската местна комисия с малчугани от първи клас.  Знае се, че добрите навици и добрите обноски се създават още от най-ранна възраст чрез много повторения и постоянство. Мощен инструмент за това  е играта.

Мотивирана да възпитава у децата любов към себе си и околните, Вилдан Халилова,  която е нова на педагогическото поприще, си поставя високи цели – да води малчуганите от първи клас от ГЦОУД при СУ „Христо Ботев“ през разнообразни дейности, в които водещ акцент е формиране на сплотено детско общество. Образователното предизвикателство пред малките ученици е използването на вълшебните думички в  ежедневна практика на благодарност. За целта педагожката в партньорство със секретаря на комисията д-р Карагьозова залага на знаковите стимули Усмивко и Сърдитко, които да насочват малките възпитаници през цялата учебна година за изграждане на позитивна приобщаваща класна стая, която  с всеки изминат ден се превръща в  спокойно място за учене и игри.  Насърчава се решаването на  възникналите проблеми и напрежение мирно, позитивно и добронамерено чрез обсъждане, разискване и приемане на чуждото мнение с разбиране. Приоритет е децата да търсят доброто у всеки, защото лошото се вижда по-лесно.

YouTube

За постигане  на положителен резултат пред малките възпитаници се поставя задачата  да бъдат с отворени очи и сърца за доброто около тях. С практиката на благодарност се цели децата не само да познават вълшебните думички и да ги назовават, но и да ги използват ежедневно като се убеждават в тяхната сила. Практиката показва, че използването на позитивни думи предизвиква положителни емоции,  както у този, който ги изрича, така и у този, към когото са насочени. Този полезен взаимообмен е здрав фундамент за изграждане на приятелски взаимоотношения, както в училище, така и извън него. По време на урока децата споделиха любими снимки от любими моменти с близките си и разказаха за чувствата, които изпитват, когато са заедно.

Айкут изненада съучениците си като изпровизира семейна рисунка в подкрепа на огромното сърце, което в края на урока беше изпълнено с десетки малки сърцича, изписани с позитивни думички.
За улеснение на практиката по време на срещата  се използва огромно сърце в синхрон и с месеца, в който Любовта озарява с пълна сила. Върху него децата залепиха стикери с благодарност и любов към близките си, защото семейството е  най-първото и сигурно място, в което  се учим на добри обноски. В края на срещата малчуганите и тяхната възпитателка получиха от секретаря на кубратската комисия похвална грамота за активно участие и споделяне на превантивно-образователните програми на МКБППМН.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе