Следколедни изненади за ОУ “Св. П. Хилендарски“ в село Езерче

ОУ „Св. П. Хилендарски“ в село Езерче бе отличено с грамота III-то място–Специална награда за цялостно творчество от колективно участие от Трети национален онлайн конкурс на тема “Най-автентичната сурвачка“ -2022 г., организиран от НЧ „Минчо Иванов-1912”-с.Макариополско.

YouTube

Тази година в конкурса са  се включили 117 участника от различни населени места. ОУ “Св.П.Хилендарски“- с.Езерче получи наградата си чрез Български пощи.  В конкурса участваха 23 ученици от 1-7 клас. Поздравления за стимула и ентусиазма както към учениците, така и към техните преподаватели.

Всички участници ще получат грамотите си официално на общоучилищно тържество с допълнителни материални награди от училищното ръководство. Резултатите са обявени на фейсбук страницата на организаторите.

Училището получи и грамота от отдел „Образование“-община Свищов за участие в Коледно-новогодишните конкурси на Община Свищов за „Традиционна коледна картичка“, „Електронна коледна картичка“, „Празнична украса“, „Инициатива на 2022 година“ и „Послание към 2023 година“. Училището участва в конкурса в категория „Инициатива на 2022 година“ с  описание на организирания  Коледен благотворителен базар в училище.

560 предложения  са постъпили от цялата страна,като най-голям е броят на участниците от Свищовска община, следвани от Варна, Кърджали, Павликени, Бургас, София, Силистра, Дряново, Горна Оряховица, Търговище, Балчик, Плевен, Шумен, Велинград, Разград, Вълчидръм, Видин, Криводол, Стралджа, Нова Загора, Крън, Благоевград, Ямбол, Казанлък и много други . Най-многобройни са били  творбите в раздел „Традиционна коледна картичка“ – 414, където комисията определила 12 награди. Броят на участниците в категория „Електронна коледна картичка“ е 79, в категория „Празнична украса“ се състезавали 45 предложения,  7 осъществени инициативи участвали в надпреварата за приз „Инициатива на 2022 година“, а 15 са отправените Послания към 2023 година. Организаторите поздравяват всички участници за прекрасните им творения и им благодарят за активността и креативните идеи.

Друга положителна новина за училището в Езерче е, че получи и 3 броя Дипломи за I-во място от конкурс „Моята Коледа-2022“, организиран от  Читалище Пробуда-1961-гр.Кюстендил за следните ученици:

  • Есиля Мурадова – 2 класа
  • Халиме Ибрахимова – 4 клас
  • Хюсеин Караали – 4 клас

Целта на конкурса бе да стимулира въображението на участниците и да насърчи развитието на творческите им умения. В тазгодишното седемнадесето издание се включиха над 1400 участника от детски градини и училища  Отличените ученици  в раздел рисунка ще получат грамотите си официално на общоучилищно тържество с допълнителни материални награди от училищното ръководство.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе