Как да рекламираме бизнеса си във Facebook без маркетинг агенции?

Платените реклами в социалните медии днес са бърз начин да достигнете до нови клиенти. С около 3 милиарда активни потребители, Facebook държи челната позиция в класацията на най-популярните социални мрежи и платформа за Social Media Advertising.

Но разбира се, освен да създадете страница и да качвате редовно съдържание, ще ви бъде необходимо и да пускате рекламни кампании, за да стигнете до по-широк обхват от вашите потенциални клиенти.

YouTube

А за да се случи това имате две възможности:

  1. Да се обърнете към маркетинг агенция и да дадете хиляди левове;
  2. Да вложите малко пари и да се научите да създавате своите Facebook реклами сами.

Най-голямата ИТ академия в Източна България – Advance Academy стартира скоро своето обучение по Facebook Marketing. В него вие ще придобиете необходимите умения да развивате своите рекламни кампании изцяло сами без маркетинг агенции. Но не само това… Това е първото обучение в България, по време на което ще се говори повече за Ai – Изкуствения Интелект и как да го интегрирате във вашата работа.

Онлайн курс Facebook маркетинг от Advance Academy

Владеенето на Facebook Marketing, Digital Marketing, Social Media Advertising, SEO и PPC са evergreen умения, които ще ви бъдат безкрайно полезни за развитието на вашия бизнес. И ви гарантираме, че няма да ви е нито трудно, нито скъпо да правите това.

Днес ще ви споделим как да прескочите агенциите за дигитален маркетинг като се научите да правите сами вашия Facebook маркетинг.

Какви са предимствата на Facebook маркетинга?

Но преди да ви въведем в това как се правят Facebook реклами, нека ви разкажем какви са предимствата да развивате Facebook маркетинг.

1.    Можете да избирате по-точно кои аудитории да виждат вашата Facebook реклама.

Facebook разполага с много данни за своите потребители, което е в помощ на всеки бизнес в социалната мрежа. Когато започнете да настройвате своята платена реклама, вие можете да избирате аудиторията си спрямо демографски критерии като локация, пол, възраст. Но освен това можете да ги подбирате и по техните интереси, поведения в мрежата, образование, професия, събития в живота и още.

2.   С Facebook Ads Manager можете лесно да създавате реклами и бързо да получавате ефективни резултати.

Проучвания от последните години показват, че Facebook рекламите носят около 41% възвращаемост на разходите за реклами (ROAS), което е огромно в сравнение на средния процент от всички маркетинг индустрии – 9,21%

3.   Facebook и Instagram достигат до над 3 милиарда потребители.

Както всички знаем Meta притежава и Facebook, и Instagram, поради което те се интегрират лесно. Това означава, че когато пуснете реклама във Facebook тя може да се показва и в Instagram, което ви дава достъп до още повече потребители.

Как да правим сами Facebook рекламите си като професионалисти?

Facebook маркетингът е съчетание от анализи, креативност и планиране. След като вие търсите начин да развиете собствения си бизнес, то със сигурност вие можете да изградите вашият дигитален маркетинг по най-добрия начин.

Докато маркетинг агенциите биха приели това като поредната задача в техния списък, ние сме сигурни, че вие ще вложите най-доброто от себе си, за да персонализирате вашите реклами. Което със сигурност ще ви донесе много по-добри резултати!

Ето кои са основните неща, на които трябва да обърнете внимание, за да създавате ефективни Facebook реклами:

1.    Определяне на вашите цели

На първо място е необходимо да решите какви са вашите цели, които искате да постигнете с Facebook рекламите. Не забравяйте, че те трябва да са SMART – специфична, измерима, постижима, релевантна и времево определена. Целите ви могат да са например:

  • Повече трафик към вашият уеб сайт;
  • Повече ангажираност с вашата аудитория;
  • Достигане до нова аудитория;
  • Повишаване на продажбите.

2.   Организиране и планиране

След като определите вашите цели е необходимо да планирате вашите предстоящи рекламни кампании. Можете да планирате вашите рекламни кампании, съобразно различните събития и празници. Организирайте така кампаниите си, за да имате достатъчно време, за да ги подготвите.

3.   Определяне на аудиторията

За да определите вашата аудитория е необходимо на първо място да научите коя е вашата buyer persona или идеален клиент. Точно с това стартира и обучението на Advance Academy – Facebook Marketing. След като разберете кой е вашия идеален клиент ще можете много по-точно да определите по кои критерии да бъде подбрана аудиторията за вашата платена реклама.

Също така в курса Facebook Marketing ще се научите да работите с инструментите Facebook Ads Manager и Meta Business Suite за създаване на реклами и съдържание и управлението им, както и Facebook Pixel.

4.   Създаване на текстови послания

За да бъде ефективна вашата Facebook реклама не е достатъчно само да определите добре вашата аудитория. Вие трябва да създадете и предадете силно вашето послание. Точно поради тази причина в курса на Facebook маркетинг е обърнато специално внимание на copywriting-а за реклами във Facebook и как да пишем въздействащи текстове.

5.   Създаване на рекламни банери и видеа

Последно, но не и последно по важност, е създаването на грабващи визии за вашите реклами. През последните години е доказано, че видео рекламите са много по-ефективни от статичните банери. Въпреки това е хубава да използвате всички възможни формати. В курса Facebook Marketing на Advance Academy ще имате възможност да научите и как да създавате своите банери и рекламни видеа като професионалисти.

Ако искате да започнете сами да развивате своите Facebook реклами без да губите пари за маркетинг агенции, то днес това е възможно. А дори няма да сте изцяло сами в тази работа, а заедно с Ai – Изкуствения Интелект.

Решението е обучението Facebook Marketing на най-голямата ИТ Академия в Източна България – Advance Academy. В рамките на месец и половина вие ще научите повече за Facebook алгоритъма, инструментите за управление на съдържание и реклами, как да създавате съдържание, как да работите с Ai и още много директно от опита на утвърдени в сферата професионалисти.

За повече информация: AdvanceAcademy.bg

email: [email protected]

или на телефон: 0889 990 030

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе