Близо 54 000 къса цигари с български бандерол са задържани при четири проверки през уикенда

Митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе установиха близо 54 000 къса цигари с български акцизен бандерол при четири проверки в района на ГКПП Дунав мост-Русе и ГКПП Дунав мост-Видин през уикенда.

Тютюневите изделия са открити в един товарен микробус и три леки автомобила с водачи-български граждани, пътуващи за Западна Европа в периода 17-19 февруари 2023 г. Превозните средства са били насочени за митнически проверки, в хода на които са открити общо 53 640 къса (2686 кутии) цигари с български акцизен бандерол в личния багаж и фабричните кухини на автомобилите. За превозваните тютюневи изделия не са представени изискуемите документи съгласно Закона за акцизите и данъчните складове, поради което цигарите за иззети, а за установените административни нарушения са съставени актове.

YouTube

Междувременно на 22.02.2023 г. служителите на сектор „Борба с наркотрафика Русе“ извършват проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе на лек автомобил с чужда регистрация с водач – български гражданин, пътуващ за Франция. В пътни чанти и в облегалките на задните седалки са открити общо 17 680 къса (844 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети и за административното нарушение е съставен акт. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе